Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/09/2015

Nou grup de suport emocional i ajuda mútua

Els cuidadors necessiten rebre suport emocional i compartir experiències  Els cuidadors necessiten rebre suport emocional i compartir experiències

El grup, destinat a pares i mares amb fills o filles amb discapacitat, començarà el 6 d'octubre

La Plataforma Centre Multiserveis acollirà cada dimarts una sessió del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua, que organitza el Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un grup adreçat a pares i mares amb fills entre 0 i 12 anys amb discapacitats, i és un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores que comparteixen una mateixa situació. Aquest intercanvi d'experiències permet que se sentin recolzades en tot el procés de cura.

Lluny de ser un curs de formació, els objectius del grup són evitar la sobrecàrrega emocional i física de la cura, conèixer altres pares amb les mateixes vivències, evitar la soledat i disminuir l'estrès.

El grup s'iniciarà el proper 6 d'octubre i finalitzarà el 10 de novembre, amb un total de 6 sessions d'una hora i mitja de durada, conduïdes per una psicòloga especialitzada en discapacitats, de la Fundació ECOM. Podrà acollir un màxim de 15 famílies.

Els participants són els qui aporten els temes d'interès al grup, i s'abordaran temes com la inseguretat del rol parental (els pares es pregunten si ho estan fent bé), la necessitat de cercar informació i recursos (ja que en la fase inicial del procés d'acceptació hi ha una permanent necessitat de cercar informació), l'acceptació de la discapacitat i la ferida del diagnòstic, la mirada de l'altre (sentiments de culpa envers els trastorns de conducta que presenten els nens i nenes amb trastorn de l'espectre autista, i incomprensió de bona part de la societat), la sobrecàrrega física i emocional, i el sentiment de soledat davant el repte de tenir cura del fill.

L'accés al grup es fa a través de l'Equip d'Atenció a la Dependència de Serveis Socials, mitjançant el treball d'intervenció familiar, que proposa la participació en el grup a aquells pares en els que es detecta la necessitat de recolzament i acompanyament. No obstant, si hi ha altres famílies interessades en participar, poden adreçar-se als matins al servei d'informació de la Plataforma, al carrer de Sant Josep, 16-22.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00