Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/07/2016

Ajuntament de VNG i Can Pistraus mantenen les converses per fer possible l'edició 2016 d'El Tingladu

Juan Luís Ruiz, Neus Lloveras i Teresa Llorens      Juan Luís Ruiz, Neus Lloveras i Teresa Llorens

Després que el Ple rebutgés la moció per mantenir la ubicació del festival, el govern i l'entitat s'han reunit aquest matí

Representants municipals i de l'organització del Tingladu s'han reunit aquest matí, tal com estava previst, per intentar desbloquejar la situació i buscar una solució que permeti celebrar el festival. Ambdues parts han emplaçat els respectius serveis jurídics a analitzar detalladament totes les possibilitats i intentar trobar un punt d'acord.

Així ho han explicat aquest matí l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, el primer tinent d'Alcaldia, Juan Luís Ruiz, i la regidora de Cultura, Teresa Llorens. L'alcaldessa ha reiterat la voluntat del govern municipal que el Tingladu se celebri i ha recordat que les limitacions per dur-lo a terme són de caràcter tècnic. "Entenem perfectament el neguit de l'entitat", ha expressat, malgrat que l'Ajuntament no pot autoritzar una llicència si no es compleixen els requisits.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha recordat que en el moment que es van demanar una sèrie de requeriments tècnics a l'organització del festival per tal de donar llicència a l'activitat, "ells mateixos van dir que no podien complir". La principal dificultat resideix en el compliment dels nivells de so màxims permesos, que són 85 decibels a la façana més propera a l'activitat. El primer tinent d'Alcaldia i portaveu del govern, Juan Luís Ruiz, explica que el problema és la proximitat dels habitatges en una espai com la plaça de les Neus, "la façana més pròxima a l'escenari està a 12 metres".

La limitació dels nivells de so no és una novetat d'enguany, l'única diferència és que es demana un informe previ que acrediti que es compliran els nivells normatius. Els representants del govern han argumentat que algunes circumstàncies han canviat, com la sentència sobre el Nowa Reggae i els informes i recomanacions del Síndic de Greuges, instant a respectar les normatives i fer compatible el descans dels veïns. Davant aquestes circumstàncies, l'incompliment de la normativa podria comportar conseqüències penals a qui atorga la llicència, és a dir, els membres de la Junta de Govern Local.

La setmana passada el govern municipal va oferir vàries alternatives a Can Pistraus per facilitar la celebració del Tingladu, que passen per un canvi d'ubicació total o parcial dels concerts, o bé per rebaixar-ne els nivells acústics. En el Ple d'ahir, la moció presentada conjuntament per la CUP, ERC i Som VNG, a favor de mantenir el Tingladu a la plaça de les Neus, va decaure amb els vots contraris del govern, el PP, C's i la regidora no adscrita.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00