Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/05/2013

Tornen les Serenates a la Geltrú

Castell de la Geltrú Castell de la Geltrú

Els divendres 7 i 14 de juny el pati del castell acollirà la 16a edició d'aquests concerts preestiuencs

Amb l'arribada de l'estiu i del bon temps arriba també la proposta musical a la fresca que ens ofereixen les Serenates a la Geltrú, en un marc inigualable com el pati del Castell de la Geltrú.

Aquest programa, que enguany arriba a la 16a edició, s'ha coorganitzat amb Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú, com ja es va fer l'any passat i continuant en la línia de convenis de col·laboració amb entitats privades de la ciutat.

L'edició d'enguany se centra en dues jornades, oferint un concert divendres 7 de juny i un altre el divendres 14. I en aquesta ocasió la proposta musical que s'ha triat ha estat un monogràfic de música antiga: un dia dedicat al Renaixement i un altre al Barroc.

Les entrades es podran adquirir des d'una hora abans de cada concert (comencen a les 22 h) al mateix Castell de la Geltrú, a un preu de 6 euros per serenata. Les localitats no són numerades i l'aforament és limitat.

El 7 de juny La Bianchina ens oferirà música profana del segle XVII. Es tracta d'un trio nascut a Girona el 2011 i format per Sara Parés a les flautes de bec, Maike Burgdorf a l'arxillaüt, i Martí Sanmartí al violone. Amb una combinació instrumental poc usual ofereix un programa centrat en la música instrumental de principis del segle XVII, i que vol explotar tant les possibilitats expressives i tècniques de cada instrument com la sonoritat equilibrada del conjunt.

Pel que fa a divendres 14, Miguel Zamarripa al traverso i Eduard Martínez al clavicèmbal presenten el seu tribut al flautista i compositor parisenc Jacques-Martin Hotteterre (1674-1763) en el 250è aniversari de la seva mort. I ho fan sota el títol Premier livre de pieces pour la flûte traversière, et autres instruments. Par Mr. Hotteterre Le Romain, interpretant una àmplia selecció de peces del seu primer llibre per a flauta, amb la projecció d'imatges del pintor Antoine Watteau, estrictament contemporani del músic, que ens ajudaran a situar-nos dins el context artístic del barroc francès.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00