Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/02/2013

CESPA col·labora en el projecte Far

CESPA és una de les dues empreses que té cura del manteniment i la neteja dels jardins públics de la ciutat    CESPA és una de les dues empreses que té cura del manteniment i la neteja dels jardins públics de la ciutat

L'empresa de jardineria pública CESPA col·labora amb el projecte Far incorporant un estudiant de 3r d'ESO a fer pràctiques de jardineria

L'empresa Cespa, una de les encarregades del servei de neteja i manteniment dels jardins públics de VNG, amb el vist-i-plau del departament de Serveis Viaris i Mobilitat, col·labora amb el projecte Far del Servei d'Educació de l'IMET en conveni de col·laboració amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. I ho fa amb la incorporació d'un alumne de l'institut Joaquim Mir, que farà pràctiques com a ajudant de jardineria. 

Les pràctiques, que comencen aquesta setmana i duraran 4 mesos, s'emmarquen en aquest projecte adreçat a nois i noies de 3r i 4t curs d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) que plantegen dificultats en l'aprenentatge, mostren actituds de desmotivació, d'inconstància en el seguiment del ritme establert, i perill d'absentisme acadèmic. Aquests alumnes precisen d'actuacions individualitzades i adaptacions curriculars per a la seva integració escolar, social i laboral. Per això des de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (l'IMET), es planteja el projecte Far, que es pugui adaptar a aquestes situacions per donar una sortida que resulti formativa i de creixement personal per als joves.

Aquest projecte combina la formació a l'Institut amb activitats pràctiques, mitjançant el desenvolupament de diferents oficis dins l'empresa ordinària. Per això s'ha demanat la col·laboració del teixit empresarial, que afavoreix l'aplicació pràctica dels coneixements adquirits, motivant els alumnes; i també propicia l'apropament a la relació adulta que s'estableix entre agents laborals, com a element potenciador de comportaments madurs.

Amb la voluntat, doncs, de contribuir en l'educació dels joves per construir una societat més participativa, implicada i formada, CESPA s'ha unit al projecte amb aquesta primera col·laboració. L'empresa de jardineria acollirà el jove en pràctiques, i li facilita el vestuari que utilitzen la resta de treballadors, a més dels equips de protecció individual necessaris per desenvolupar la seva feina amb seguretat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00