Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/07/2012

Millores en la mobilitat i els aparcaments

Els vehicles que paguen l'impost de circulació de VNG tenen molts avantatges a l'hora d'aparcar  Els vehicles que paguen l'impost de circulació de VNG tenen molts avantatges a l'hora d'aparcar

L'Ajuntament de VNG ha aplicat durant el mes de juny diverses mesures per facilitar la mobilitat i l'aparcament a la ciutat

Fa uns mesos, quan es va posar en marxa la nova autovia de la C-15, el pronòstic de cara a l'arribada de molts més vehicles a VNG durant els mesos d'estiu feia preveure problemes de mobilitat i aparcament.
Per això des de la Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat s'ha volgut posar en marxa diverses mesures, a l'espera que comenci la redacció del Pla de Mobilitat de la ciutat, que té un cost de 150 mil euros, estarà subvencionat en un 75% per la Diputació de Barcelona, i incorporarà un procés de participació ciutadana.

El mes de maig la junta de govern local va aprovar el Pla de Pacificació del trànsit al centre de la ciutat, que ha suposat reorganitzar la circulació del nucli antic, canalitzant-la cap a la zona del carrer del Pare Garí. Així, des del 25 de juny aquest carrer s'ha fet de doble sentit per convertir-lo en un vial de referència per travessar la ciutat sense passar pel centre.

El Pla inclou altres canvis de sentit, com el del carrer de l'Aigua, que des del 19 de juny ha quedat de sentit únic cap a Tarragona entre Pare Garí i Josep Coroleu. Un fet que ha permès recuperar places d'aparcament que s'han perdut al carrer del Pare Garí, i que ara s'han fet en bateria al carrer de l'Aigua. A més, també s'han guanyat algunes places d'estacionament en cordó al carrer de Josep Coroleu, on s'ha prohibit el gir a l'esquerra cap al carrer de l'Aigua.

També ha canviat de sentit el carrer del Teatre, i des d'aquesta primera setmana de juliol, tot el carrer Picapedrers quedarà de sentit muntanya, i el carrer Manuel de Cabanyes queda de sentit Barcelona. El carrer de Miquel Guansé, des del carrer de Tarragona fins al carrer de Ca l'Escoda, és de sentit muntanya. I el carrer de Ca l'Escoda, des de Miquel Guansé fins a Pare Garí, de sentit Tarragona.
En el cas del carrer de Miquel Guansé, fins ara s'utilitzava per anar des de la Ronda Ibèrica cap al nucli antic, i amb aquests canvis es desvia aquest trànsit fins al carrer del Pare Garí.

La implantació del Pla de Pacificació ha comportat també un canvi d'itinerari del bus urbà, que fins ara passava pel carrer de Santa Anna, massa estret. Ara la línia 1 del bus urbà passa pel carrer de Tarragona, el carrer del Pare Garí, i el carrer del Teatre, per continuar la seva ruta per la rambla de Salvador Samà. El nou itinerari compta amb dues noves parades: una situada al carrer de Tarragona, a l'alçada de la plaça del Cubilot; i una altra ubicada al carrer del Pare Garí a l'alçada de la plaça de la Fàbrica Nova.

Una altra de les mesures que implicarà el Pla a partir de setembre és l'eliminació d'algunes càmeres de control fotogràfic que hi ha a la zona del centre. Així, només quedaran en funcionament la que controla l'accés a la plaça de la Vila i la que controla l'accés al Carrer de Manuel Marquès. La resta s'han anat eliminant en les darreres setmanes. En el cas de la Rambla de la Pau, es mantindran actives les càmeres de control que hi ha instal·lades.

Aparcaments i zones blaves

L'aparcament ha estat una de les prioritats del govern municipal. El passat 9 de juny va entrar en funcionament la zona blava del passeig Marítim, entre el Carrer del Gas i la Ronda Europa, que té ara el mateix tractament que tota la façana marítima. La zona blava a primera línia de mar estarà en funcionament els 3 mesos d'estiu, a més dels caps de setmana i festius la resta de l'any. L'horari de funcionament a tota la façana marítima és de 9 a 14 i de 16 a 21h, el que suposa com a novetat la gratuïtat durant el migdia, com a la resta de la ciutat.
A més, s'abarateix el cost de l'aparcament durant tot el dia a la façana marítima per a no residents: 9 hores per 8 euros i mig. Una manera de facilitar que els turistes que vulguin passar un dia a la platja trobin aparcament.

Per facilitar l'aparcament a la ciutat es va eliminar la zona blava que hi ha al voltant de l'edifici dels Jutjats, en total 70 places, i s'ha volgut bonificar de manera especial les persones residents a Vilanova i la Geltrú. Així, les persones que paguen l'impost de circulació a la ciutat han rebut la targeta de resident, que suposa un seguit de bonificacions a l'hora d'aparcar en les zones blaves:
Aparcar a la façana marítima en el període d'estiu només costa 1 euro per tot el matí o tota la tarda, i 2 euros tot el dia.
Permet aparcar gratuïtament als aparcaments perifèrics de la banda de muntanya de la Ronda Ibèrica: davant dels Jutjats i davant l'Hospital.
També permet aparcar gratuïtament durant tot l'any a les zones blaves del centre entre les 9 i les 9.30h i les 20h i les 20.30h.
Els residents a la façana marítima tenen una tarifa mensual de 40 euros a la zona blava.
I per últim, tothom qui disposi d'aquesta targeta té accés a un val que costa 10 euros i permet aparcar per valor de 16 euros a totes les zones blaves de la ciutat.

D'altra banda, Ports de la Generalitat vol col·laborar en la recerca de solucions per millorar la mobilitat, la seguretat i l'estacionament als vials que queden dins la zona portuària. Per això ha facilitat que a partir d'ara es pugui aparcar a tot el vial de la Ribera, i per maximitzar la seguretat s'ha acordat de manera conjunta amb l'Ajuntament de VNG la conversió d'aquest vial en un únic sentit direcció Barcelona.
Amb la intenció que es promogui la rotació en els aparcaments, s'ha decidit aplicar l'estacionament regulat (amb zona blava), tant al vial de la Ribera com al vial del Moll de Ponent. Aquesta zona ha entrat en funcionament aquest juliol, i serà operativa cada dia fins al 26 d'agost, amb les mateixes tarifes i horari que el passeig Marítim, i per tant també funcionarà els caps de setmana i festius la resta de l'any.

D'altra banda, aquesta setmana també es posa en funcionament la zona blava de la zona de l'antiga piscina, davant el passeig del Carme.

Els residents a VNG que hagin demanat la targeta de tarifa reduïda gaudiran també en aquestes zones dels beneficis que VNG Aparcaments posa a disposició dels veïns.

Finalment, i per facilitar la rotació de vehicles aparcats en zones comercials, el 9 de juny van entrar en funcionament 12 places de zona blava al carrer del Pare Garí, i 16 places al carrer Doctor Fleming, que són gratuïtes al migdia i els diumenges.

L'Ajuntament de VNG ha fet un esforç les darreres setmanes per buscar zones d'aparcament a la ciutat destinades exclusivament als ciutadans i ciutadanes que hi resideixen, per això des d'aquest Sant Joan s'ha posat a disposició dels conductors un solar del carrer de l'Àncora, al número 35, que serà zona d'estacionament gratuït per als residents que disposin de la targeta de tarifa reduïda. El mateix tractament que s'ha donat a l'esplanada del passeig de Ribes Roges davant l'hotel Ceferino.

A més, des de la regidoria de Serveis Viaris s'ha decidit arranjar el solar que hi a la rambla Sant Jordi, a la cantonada amb la ronda Ibèrica, que actualment ja s'utilitza com a aparcament, però que un cop arranjat tindrà espai per uns 140 vehicles i seguirà sent gratuït per tothom com a aparcament dissuasori.


Noves parades de taxi

Encara amb l'objectiu de millorar la mobilitat a la ciutat, l'Ajuntament de VNG i el Gremi de Taxistes, atenent les demandes dels usuaris, han arribat a un acord per posar en marxa 5 noves parades de taxi en diferents punts de la ciutat. Així, a banda de la parada de la plaça d'Eduard Maristany, els ciutadans i visitants poden trobar taxis al Mercat municipal, a la rambla de Salvador Samà amb Pelegrí Ballester; als Jutjats, al carrer de Tarragona amb Abat Escarré; o a l'aparcament de l'Hospital de Sant Antoni Abat.
Pel que fa a la temporada d'estiu, fins a l'11 de setembre funcionaran dues parades en punts estratègics, com la rambla de Joan Baptista Pirelli, a l'alçada del passeig del Carme; i el Càmping Vilanova Park.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00