Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/04/2013

Cap de setmana de dansa al Teatre Principal i a la plaça de les Neus

Celebracions al voltant del Dia Internacional de la Dansa Celebracions al voltant del Dia Internacional de la Dansa

La ciutat celebra el Dia Internacional de la Dansa oferint diferents activitats relacionades amb aquesta disciplina artística

Enguany el Dia Internacional de la dansa omplirà el cap de setmana dels dies 27 i 28 d'abril d'activitats relacionades amb aquesta disciplina escènica. El principal objectiu és difondre la tasca pedagògica que les escoles i entitats de la ciutat realitzen al llarg de l'any establint com a eix central d'aquesta diada l'exhibició dels treballs coreogràfics dels alumnes del Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona.

Dissabte 27 d'abril, a les 18.30 h, l'Escola de l'espectador presenta Introducció als tallers del Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD). A càrrec de les vilanovines Belen Cabanes i Montserrat Llopis, professores del Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre. La trobada es farà al vestíbul de la primera planta del Teatre Principal. L'entrada és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

Aquest mateix dia, a les 20 h, hi haurà l'exhibició dels treballs coreogràfics del Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD). Es tracta de l'exhibició de les coreografies resultats dels tallers que els alumnes dels últims cursos del Conservatori de l'Institut del Teatre realitzen. Aquesta exhibició s'emmarca en el conveni de col·laboració que el Teatre Principal- Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Institut del Teatre de Barcelona han signat i que permetrà a ambdues entitats establir col·laboracions tant en l'àmbit del teatre com de la dansa.

Aquestes coreografies suposen una oportunitat única per als alumnes de les especialitats de dansa espanyola i contemporània de l'Institut del Teatre de Barcelona de desenvolupar una proposta singular en l'àmbit de la coreografia, la interpretació i la posada en escena.

La prioritat d'aquesta activitat és donar als ballarins les eines necessàries perquè ells mateixos descobreixin i estableixin els límits de les seves pròpies capacitats de moviment i composició.

El fet de comptar amb recursos tècnics professionals i un espai de presentació contribueix de manera definitiva a la formació d'una personalitat pròpia per als estudiants de 3r, 4t, 5è i 6è curs.

La creativitat dels nostres alumnes, les seves idees i propostes es fusionen per demostrar aptituds i habilitats fonamentals pel perfil del ballarí actual, on l'autonomia i disponibilitat en el món laboral requereix d'aquesta iniciativa personal artística. No és suficient ser un bon executor, avui dia s'espera del ballarí que domini diverses tècniques i que sàpiga servir-se'n en diferents situacions, que faci propostes personals a través d'elles i que es pugui convertir en una mena de malabarista que juga lliurement amb tot el coneixement que conté el seu cos.

La dansa és l'art viu per excel·lència, per això el ballarí necessita treballar i desenvolupar les seves capacitats de recepció i saber distingir en quina situació es troba per tal que, arribat el moment, pugui emprendre el vol.

El preu de l'entrada és de 5 euros i es poden comprar a taquilles dissabte de 17 a 20 h i a www.elprincipal.cat (sense comissions).

I per aquest diumenge 28 d'abril, de les 10 a les 14 h i de les 17.00 a les 19.30 h, hi haurà una exhibició dels treballs coreogràfics d'escoles, entitats i associacions de la ciutat. Amb l'objectiu de dinamitzar i fomentar la dansa a la nostra ciutat, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través del Teatre Principal, impulsa un any més aquest programa d'activitats al voltant del Dia Internacional de la Dansa.

Gràcies a la implicació de les escoles de la ciutat, la dansa serà present durant tot un dia a la plaça de les Neus per tal d'impregnar-nos de les coreografies i dels diferents estils d'aquesta disciplina.

La programació prevista per a aquestes actuacions és la següent:

Matí:
10.00 a 10.40 h Escola de Ball Teresa Carulla.
10.45 a 11.25 h Taller de dansa en família
11.30 a 12.00 h Gimnàs Vilanova
12.05 a 12.10 h Lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa 2013
12.15 h a 12.55 h Estudi de dansa Rosa M. González i Carme Gatell
13.00 a 13.40 h Dance Gold
13.45 a 13.55 h Jove companyia de Dansa
14.00 a 14.10 h Som-hi Dansa

Tarda:
17.00 a 17.15 h Compex
17.20 a 17.35 h Centre Ashram
17.40 a 17.55 h Associació Guixot Nou Country
18.00 a 18.15 h Grup de dansa de Vilanova
18.20 a 18.35 h Associació Alma Indira
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00