Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/10/2015

Cristina Farré inaugura el Cicle de xerrades de l'IMET amb la conferència 'Intel·ligències múltiples: descobrim tots els talents'

El regidor Joan Martorell va inaugurar el Cicle de xerrades de l'IME El regidor Joan Martorell va inaugurar el Cicle de xerrades de l'IMET

El programa té la finalitat d'abordar temes relacionats amb l'educació i els infants

La coordinadora de l'Associació ELNA -Eduquem La Nostra Autoestima-, Cristina Farré Agustín, fa ser l'encarregada d'obrir el Cicle de xerrades que, anualment, presenta l'Institut Municipal d'Educació i Treball, IMET. La seva conferència, Intel·ligències múltiples: descobrim tots els talents, va comptar amb la presència de més d'una seixantena de persones.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Martorell, va donar el tret de sortida al cicle 2015/2016 de xerrades. "Aquest ha de ser un espai de reflexió sobre temes relacionats amb el món de l'educació. Aquestes xerrades ens presentaran diferents maneres de veure el fet educatiu". Referint-se a la trobada d'ahir, Joan Martorell va manifestar que "ens trobem en una situació canviant. Coses que es donaven per sabudes, ara es plantegen amb noves maneres de treballar".

En la seva intervenció, Cristina Farré es va referir primerament al fet que "tot canvia i d'una manera molt ràpida. Nosaltres també hem de fer canvis; i calen canvis en els sistemes perquè queden desfasats. El sistema educatiu està ancorat". La conferenciant va recordar la transcendència i vigència de la frase: l'escola és la meva segona casa però la casa és la meva primera escola. En aquest sentit, va esmentar que cal obrir les portes de l'escola a les famílies, però que la primera educació emocional s'ha de fer a casa.

Al llarg de la seva intervenció, Cristina Farré va incidir en el fet que la nostra realitat quotidiana exigeix una adaptació contínua, fent referència a l'anomenada
"teoria de les intel·ligències múltiples", on l'aposta passa, ara, per potenciar els talents no curriculars, com ara la creativitat, l'empatia, la intuïció, les competències inclusives, la capacitat organitzativa i de cooperació, la passió o la intel·ligència emocional. Treballant amb les intel·ligències múltiples, tots els infants poden trobar el seu espai a l'escola i sentir-se valorats. L'alumne, d'aquesta forma, se situa en el centre de l'aprenentatge amb un rol de participació i interacció.

El Cicle de Xerrades de l'IMET té per finalitat abordar temes relacionats amb l'educació i els infants, amb l'objectiu de proporcionar informació i recursos per donar suport a la tasca educativa de les famílies. La propera trobada serà els dies 25 i 26 de novembre, on es tractarà el tema Educar sense cridar.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar aquest enllaç.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00