Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/06/2015

Lliurament de premis del concurs de promoció del civisme i la convivència

Les guanyadores amb l'alcaldessa i la regidora d'Educació      Les guanyadores amb l'alcaldessa i la regidora d'Educació

Les guanyadores han estat Dàlia Hamam i Anna Ortega de l'Institut Lluch i Rafecas

Aquest migdia la Biblioteca Joan Oliva ha estat l'escenari del lliurament de premis del primer Concurs de promoció del civisme i la convivència “VNG casa teva”.

El concurs, impulsat des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través del Programa d'Animació Educativa (PAE) s'ha adreçat a l'alumnat dels centres de secundària de la ciutat, i consistia en l'enregistrament d'un vídeo, mitjançant el mòbil o la tablet, on es difongués un missatge a favor de les conductes cíviques a l'espai públic i la bona convivència a la ciutat.

Un jurat format per membres del CineClub Sala 1 i tècniques de la regidoria de Convivència i Equitat ha escollit com a vídeo guanyador el realitzat per Dàlia Hamam i Anna Ortega, alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Lluch i Rafecas. El premi ha consistit en un lot de llibres donats per la Llibreria Llorens i Llibreria Mulassa. A més, hi ha voluntat de poder projectar el vídeo guanyador a la propera Mostra Curtmetratges organitzada per l'entitat Cineclub Sala 1.

A l'acte de lliurament de premis ha assistit l'alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras que s'ha adreçat als assistents agraint-los que hagin dedicat el seu temps a treballar un aspecte tant important per la ciutat com és la cohesió social entre el jovent, la sensibilitat i la responsabilitat que té cada ciutadà i ciutadana sobre l'espai públic. “Per aquest govern és una prioritat que a Vilanova i la Geltrú es visqui bé. Per això és molt important realitzar accions com aquesta, que contribueixin a que tots siguem conscients que les accions incíviques costen molts diners a la ciutat, diners amb els que es podrien fer moltes coses, perquè tinguem la Vilanova que tots i totes volem, i en això vosaltres ens hi podeu ajudar”.

La regidora d'Educació, Ariadna Llorens, també ha apel·lat a mantenir aquestes bones conductes i ha agraït molt especialment a la feina que s'ha fet i es fa des dels instituts de la ciutat per inculcar entre els més joves la necessitat de tenir cura de l'espai que ens envolta. “La ciutat és casa vostre, és la casa de tots, per això és molt important que la cuideu, ja que el seu futur dependrà de que tots siguem capaços de realitzar aquests tipus d'accions cíviques i respectuoses”

El Pla de Mandat de 2011-2015 preveu, entre altres, accions concretes per avançar en la promoció de la Convivència i el civisme com: dissenyar campanyes de sensibilització, ampliar les accions educatives especialment en la gent jove, proposant-los tallers, creant material didàctic, etc. i la redacció i aprovació pel Ple de l'Ajuntament de l'Ordenança de Mesures per fomentar el Civisme i la Convivència a Vilanova i la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00