Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/01/2014

Voluntat de col·laboració entre els clústers nàutics de Barcelona i Vilanova i la Geltrú

La primera tinenta d'alcaldia de VNG i el president del Clúster Nàutic Barcelona es reuneixen a la capital del Garraf

La primera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens es va reunir ahir al matí amb el president de Barcelona Clúster Nàutic, Antoni Tió, amb l'objectiu de treballar conjuntament amb la voluntat d'establir una col·laboració estreta entre aquest clúster i el que s'impulsa a la capital del Garraf. 

La trobada va servir per a què la regidora d'Educació i Societat de la Informació, Ariadna Llorens, expliqués el projecte que el Govern municipal vol dur a terme en relació a la nàutica a la ciutat recuperant i aprofitant el mar i tots els sectors que hi estan vinculats com un element de coneixement, de formació i de generació d'activitat econòmica. En aquest sentit, la regidora Llorens ha explicat que el Govern de la ciutat va marcar com una de les seves línies estratègiques de futur el concepte de 'ciutat campus de coneixement' en base a quatre grans eixos: l'àmbit ferroviari, l'àmbit TIC; l'àmbit nàutic i l'àmbit industrial. Concretament sobre aquest tercer àmbit, Ariadna Llorens ha destacat que "s'inclou el sector pesquer, logístic-porturari, industrial, d'esbarjo i turístic-patrimonial". Així mateix, la regidora ha parlat sobre el lligam que actualment ja hi ha entre el port i l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG (EPSEVG-UPC) amb projectes d'¡nvestigació com el SARTI i el LAB amb seu al port vilanoví i de la inversió que rebrà el port de la ciutat en els propers quatre anys quantificada en més de 15 milions d'euros. 

Per la seva part el president de Barcelona Clúster Nàutic, Antoni Tió, ha afirmat que des de l'entitat que presideix es vol "prioritzar i crear un projecte nàutic, únic al món per ubicar-lo a Barcelona i que sigui un projecte econòmic però també social i de ciutat". Antoni Tió ha afirmat que "cal recuperar el mar i donar-li valor per crear economia".
La reunió d'ahir al matí va anar precedida per la trobada que l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras i la regidora d'Educació i Societat de la Informació, Ariadna Llorens van mantenir fa uns dies amb el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, amb qui es va acordar iniciar una línia de col·laboració entre ambdues ciutats en l'àmbit de la nàutica.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00