Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/06/2014

Un llibre, una exposició gràfica i un mapping serveixen per recuperar la memòria d'un barri

Presentació del projecte 'Tacó amb mirada pròpia'    Presentació del projecte 'Tacó amb mirada pròpia'

El projecte 'Tacó amb mirada pròpia' es va presentar ahir al Centre Cívic del barri

Ahir al vespre es va presentar al Centre Cívic Tacó el projecte "Tacó amb mirada pròpia", integrat pel llibre Tacó, amb mirada pròpia. Una història de moltes lluites. I la lluita per construir la nostra història, l'exposició gràfica i el mapa digital amb arxius multimèdia del barri. Aquests tres productes esdevenen un passeig pels records i vivències més rellevants i ha estat possible gràcies a la participació dels veïns i veïnes del barri i de persones vinculades a la història del Tacó. El llibre ha estat obra de la periodista vilanovina Laura Marín, que ha comptat amb la plena col·laboració de l'associació de veïns i de la gent del barri. El mapping és un mapa digital virtual del barri a través del programa gratuït Google Maps. S'hi poden trobar diferents vídeos i fotografies, que han estat geolocalitzats segons el domicili, negoci, equipament o organisme, i d'acord a les temàtiques que tracten. Es poden visionar petits clips de persones del barri que n'expliquen anècdotes i records. Ha estat elaborat per Neus Marín, professional del món de la comunicació audiovisual, a partir del material obtingut en el taller digital impartit a persones del barri i d'entrevistes personals. També s'ha comptat amb la col·laboració de Núria López, estudiant de Comunicació Audiovisual. 

El llibre, a més de ser lliurat entre el veïnat del barri, en breu estarà a disposició de la ciutadania en les diferents biblioteques municipals. D'altra banda el mapping es troba dins de la pagina web municipal per tal que qualsevol persona interessada hi pugui accedir.

En l'acte de presentació, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va agrair l'esforç dut a terme per tira endavant aquest projecte. "Ens ajuda a recordar la nostra memòria històrica i ens reforça el sentiment de pertinença. Aquesta feina ens ha de fer sentir molt orgullosos i també ha de servir de base per emprendre el futur. Vull felicitar a tota la gent del barri que ha fet possible aquesta experiència".

Per la seva banda, el regidor de Convivència, Francesc X. Sánchez, va explicar que "aquest és un dia molt especial al veure acabat aquest projecte sorgit de l'associació de veïns i de l'Ajuntament. Aquest treball ens ajuda a entendre el barri i el seu marc històric".

Alfredo Villa, president de l'AV Tacó, es va referir al sentit més sentimental que històric del llibre. "Volíem reflectir els sentiments del barri més que la seva història en sí, els seus esforços i la voluntat de construir el seu futur".

Al seu torn, Laura Marín, autora del llibre i membre de l'AV, va reiterar el seu agraïment a la col·laboració de tothom que hi ha participat, amb els seus records i les seves vivències. "Calia escriure la història, que no la teníem. Ara us volem convidar a ampliar tot allò que trobeu a faltar".

Tant el llibre, com l'exposició gràfica i el mapping constitueixen l'exposició que es pot visitar al Centre Cívic Tacó fins a finals de juliol. És previst que, més endavant, aquest material es pugui portar a la resta de centres cívics de la ciutat.

Aquest és un projecte comunitari de recuperació de la memòria del barri que pretén fer conèixer el camí recorregut des dels seus orígens fins a l'actualitat, donant veu als seus protagonistes i testimonis directes, aquelles persones que han viscut i han treballat des de molts àmbits, amb l'objectiu final de potenciar la convivència i aprofundir en la cohesió social. Aquesta iniciativa es va encetar amb la col·laboració de l'Associació de Veïns Tacó, el Centre Cívic del barri que depèn de la Regidoria de Participació Ciutadana i la Regidoria de Convivència i Equitat.


- Galeria d'imatges

- Altres notícies relacionades
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00