Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/01/2014

Commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat a VNG

Ofrena institucional per homenatjar les víctimes de l'holocaust  Ofrena institucional per homenatjar les víctimes de l'holocaust

Acte de record amb encensa d'espelmes, ofrena floral i la participació d'alumnes de centres de secundària de la comarca

Vilanova i la Geltrú va acollir dissabte a la tarda la commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat. L'acte es va dur a terme a la plaça de la Peixateria, organitzat per L'Amical de Mauthausen i altres camps i l'Ajuntament de VNG.

La commemoració va comptar amb la participació d'alumnes dels centres educatius de secundària de la comarca, que van fer un seguit de lectures relacionades amb l'holocaust. Al Garraf aquest acte s'emmarca dins del projecte Buchenwald, que l'Amical impulsa amb la participació de nombroses entitats i de centres de secundària de la comarca, i que té entre les principals finalitats la recuperació de la memòria història republicana i de la deportació als camps nazis, i la prevenció del feixisme. 

Dia Internacional de l'Holocaust 1

També van participar en l'acte una representació dels deportats i deportades republicans de l'Amical, representants de la comunitat jueva, del poble gitano, del col·lectius de gais i lesbianes, dels nens i nenes víctimes del nazisme i també dels deportats del Garraf. Tots ells van encendre una espelma de record a les víctimes dels camps de concentració al llarg de la vetllada. 

Dia Internacional de l'Holocaust 2

La commemoració també va comptar amb els parlaments del president de l'Amical de Mauthausen i altres camps, Enric Garriga, de Rosa Toran, que va recordar la figura d'Edmon Gimeno, fundador de l'Amical, i de l'alcaldessa de VNG Neus Lloveras. 

Dia Internacional de l'Holocaust 4

Una ofrena floral per part d'entitats i de l'Ajuntament, un minut de silenci i la interpretació musical del "Chant des Marais" a càrrec del grup musical de batxillerat artístic de l'Institut Dolors Mallafré van completar la vetllada.

L'objectiu de la commemoració és recuperar la memòria històrica de la Shoah (el genocidi contra el poble jueu, que va comportar l'extermini de més de 6 milions de jueus), el Porrajmos (genocidi contra el poble gitano, amb més de 400.000 víctimes) i la persecució i assassinat de republicans catalans i espanyols deportats als camps nazis, opositors, homosexuals, malalts mentals, Testimonis de Jehovà, etc.

El Dia Internacional de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat va ser decretat per les Nacions Unides per commemorar l'alliberament del camp d'Auschwitz el 27 de gener de 1945. Àlbum de fotos de l'acte AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00