Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/02/2015

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú es troba amb el veïnat del Molí de Vent i del Nucli Antic

    Trobada amb els veïns i veïnes del Molí de Vent Trobada amb els veïns i veïnes del Molí de Vent

La millora del manteniment de la via pública i les actituds poc cíviques centren bona part de les reivindicacions veïnals

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, acompanyada de la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Gloria Garcia, i de la regidora de Serveis Socials, Esports i Medi Ambient, Blanca Albà, han reprès aquesta setmana les trobades amb els veïns i veïnes de la ciutat.

Després de l'aturada, amb motiu de la celebració del Carnaval, aquesta setmana les trobades han estat amb el veïnat del Molí de Vent i del Nucli Antic. En el cas de la primera trobada s'han tractat temes com les males olors del torrent de Sant Joan, en època estival, o les actituds incíviques d'algunes persones que malmeten el mobiliari urbà, principalment contenidors. Sobre aquesta qüestió l'alcaldessa va lamentar “que a Vilanova i la Geltrú hi hagi aquest incivisme per part d'alguns individus. Si la mentalitat fos una altre tindríem molts més diners per fer coses”.

La brutícia i insalubritat, per la presència d'animals, les defecacions incontrolades de gossos i gats en carrers i places, van ser altres dels temes que inquietaven als veïns i veïnes del Molí de Vent. La regidora Blanca Albà, els va explicar que s'havien sancionat a alguns amos de gossos per no recollir les deposicions dels seus animals. “Hores d'ara tenim 180 expedients oberts per incompliment de les ordenances, i de manera periòdica seguim fent campanya per explicar als propietaris dels animals que han de tenir conductes responsables”. La il·luminació del carrer del Doctor Zamenhof, i el futur de l'Ortoll i de l'Eixample Nord, van ser altres dels temes que es van tractar amb l'alcaldessa.

La segona trobada setmanal ha estat amb els veïns i veïnes del barri del Nucli Antic. En aquesta reunió, es van posar damunt la taula, temes com la periodicitat de la neteja a alguns carrers, la reparació de voreres, o el fet que les llambordes dels carrers Picapedrers i de Manuel de Cabanyes no estiguin subjectades al paviment. Sobre això, Neus Lloveras va explicar “aquesta situació passa a tots els carrers on es van instal·lar aquest tipus de llambordes, no es tracta d'una anomalia, sinó que és a causa del sistema de col·locació. Si en algun punt representa un problema, es pot reparar”. Els presents també van demanar a l'alcaldessa si el policia de barri podria vigilar per evitar que la gent lligues les bicicletes als senyals de trànsit o fanals ja que, segons diuen, a més de donar mala imatge destorben el pas dels qui van per la vorera.

Contenidors i papereres retirades, la petició d'una nova zona de càrrega i descàrrega a la zona del Cap de Creu i del carrer Tarragona, il·luminació insuficient en alguns carrers o sorolls a la via pública van ser altres dels temes que es van exposar per buscar-hi solucions.

La propera trobada veïnal serà la setmana vinent, amb la ciutadania dels barris del Prat de Vilanova i de Ribes Roges. (més informació)
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00