Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/04/2016

160 alumnes vilanovins assagen per al projecte Tots Dansen

L'assaig al Principal es va fer dimecres    L'assaig al Principal es va fer dimecres

L'espectacle, que vol apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània als joves, es farà els dies 28 i 20 d'abril al Principal

160 alumnes de 1r de batxillerat de l'Institut Manuel de Cabanyes i de 1r de batxillerat artístic del Dolors Mallafré assagen per al projecte Tots Dansen 2016 al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú sota les ordres dels coreògrafs Álvaro de la Peña i Angie Mas.

L'objectiu d'aquest projecte pedagògic en col•laboració amb el Mercat de les Flors és apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània als joves. La complicitat sorgida entre el Mercat de les Flors i les ciutats d'Olot, Granollers, Manresa, Mataró, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú, ha fet possible impulsar aquest projecte, que a la nostra ciutat arriba a la segona edició.

El Mercat de les Flors escull un coreògraf pel Tots Dansen a Barcelona, que treballa amb la resta de municipis. Enguany el coreògraf escollit és Álvaro de la Peña. Cada municipi escull un ballarí com a formador i coreògraf, que és el que forma el professorat dels instituts participants, i junts imparteixen les classes als alumnes.
Tots dansen petitaTots dansen petita1
Professors d'educació física i d'arts escèniques, conjuntament amb uns 160 nois i noies, han estat treballant gairebé mig any en aquest projecte que es presentarà al Teatre Principal els propers 28 i 29 d'abril a les 20.30 h.
El projecte s'estructura en diferents fases. En la primera, de desembre a març, es van fer els assajos del coreògraf amb els formadors i el professorat al Mercat de les Flors i a l'Institut del Teatre. De març a abril s'han fet els assajos del formador, el professorat i els alumnes a cada institut.
El passat 29 de març es va fer una jornada de formació a tots els alumnes participants, amb una xerrada-performance de Toni Jodar i Álvaro de la Peña al voltant de la dansa moderna i contemporània. També es va projectar el documental “Five days to dance”, que relata una experiència similar al projecte Tots Dansen. Tots dansen conferència
Aquesta setmana s'ha fet l'assaig de l'espectacle al Teatre Principal. Es tracta d'una primera presa de contacte amb l'escenari per poder treballar en l'espai les posicions i coreografies.
Finalment, dijous 28 i divendres 29 d'abril, a les 20.30 h, tindrà lloc l'espectacle del projecte Tots Dansen, organitzat i coordinat pel Mercat de les Flors, el Consorci Transversal Xarxa d'activitats culturals, i el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00