Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/04/2013

Compartir cotxe, un servei a l'alça en temps de crisi

El servei és gratuït, i és accessible des del web municipal      El servei és gratuït, i és accessible des del web municipal

A través de la pàgina web municipal, la Regidoria de Medi Ambient promou aquesta iniciativa per estalviar diners i ser més respectuosos amb el medi ambient

El sector del transport, tot i que és bàsic, és el principal consumidor d'energia primària a Catalunya i el responsable de la major part d'emissions de gasos contaminants. Per això molts governs aposten per una mobilitat sostenible, promovent el transport públic, els desplaçaments a peu, en bici i en cotxe compartit.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú promou una iniciativa per fomentar un ús més racional del cotxe. Es tracta de "Compartir cotxe", un servei gratuït que utilitza les noves tecnologies per facilitar la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge, amb els objectius de facilitar als ciutadans i ciutadanes una alternativa en els seus desplaçaments tenint en compte mesures de sostenibilitat en la mobilitat, de disminuir la contaminació i el consum energètic produït pels vehicles privats, i de millorar la utilització de l'espai públic.

En temps de crisi, tenint en compte el preu dels carburants i dels peatges de les autopistes, aquesta és una opció cada vegada més estesa, tant de manera espontània com d'una forma més organitzada, com es proposa des de "Compartir Cotxe". Els usuaris que sempre fan el mateix recorregut per anar a treballar o per anar a la universitat són els principals destinataris d'aquest servei, que poden compartir un vehicle privat amb altres persones que facin el mateix itinerari.
Però també el poden utilitzar les persones que vulguin anar de viatge compartint despeses. A través de la web els ciutadans poden posar-se en contacte amb altres usuaris. Només cal inscriure's online i comprovar les persones que estan inscrites per fer un viatge similar. A través d'un aplicatiu del web municipal els usuaris es poden posar en contacte entre ells per concretar la manera de compartir cotxe, de manera immediata, gratuïta i sense intermediaris.

Molt contaminant 

El sector del transport és el responsable de l'emissió del 22% dels gasos d'efecte hivernacle, i del 80% del soroll a les ciutats. Concretament, el cotxe és un dels que més contamina. Es calcula que un vehicle privat allibera, per cada viatger i per cada 100 quilòmetres, 42,6 quilograms de CO2 (diòxid de carboni). En canvi, si s'utilitza el tren o l'autobús, només s'alliberen entre 10 i 16 quilograms per cada viatger cada 100 quilòmetres. A l'altre extrem hi trobem l'avió, el mitjà de transport que més contamina, amb 132 quilos de CO2 per viatger per 100km.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00