Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/11/2014

Les estratègies per potenciar les capacitats d'infants i joves, objectiu del Pla d'Inclusió Social

La jornada s'ha celebrat enguany a l'Auditori de Neàpolis         La jornada s'ha celebrat enguany a l'Auditori de Neàpolis

La IV Jornada de l'Exclusió Social celebrada a Vilanova posa èmfasi en projectes amb un valor afegit i en els vincles a la hora de treballar amb la infància i l'adolescència

Vilanova ha celebrat aquest dijous la 4a edició de la jornada de l'exclusió social, que enguany se centrava en infants i joves, sota el títol "resiliència i estratègies amb valor afegit".
El president de l'Àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament, Francesc Sànchez, ha inaugurat la jornada remarcant "el compromís per protegir el sector més jove de la nostra societat, i el treball interdisciplinari que s'està fent per prevenir el risc". En aquest sentit, la jornada va servir per explicar el "Protocol per a l'abordatge de situacions de risc i/o maltractaments greus a la infància i l'adolescència", que han elaborat durant dos anys professionals de 21 institucions de la comarca del Garraf.

Jornada exclusió Sànchez

Un any més, la jornada va comptar en la seva obertura amb la presència de Josep Oliva, diputat delegat de benestar social de la Diputació de Barcelona, que va constatar que el Pla Local d'Inclusió Social de l'Ajuntament avança, que cal prendre'n nota com a exemple de bones pràctiques, i que "és necessari el treball en xarxa de totes les institucions, aconseguint eines per treballar des de la corresponsabilitat, i tenint en compte que tant importants són l'elaboració i la implementació com l'avaluació".

La treballadora social Núria Carrera va moderar el debat col·loqui que hi va haver després de les ponències "Protegim la infància protegint els seus vincles", del doctor en psicologia clínica Òscar Esteban; i "El paradigma del los buenos tratos en promoción de la resiliencia infantil como fundamento de los progresos de prevención de la exclusión social", del reconegut neuropsiquiatre Jorge Barudy. Els dos professionals van exposar les seva dilatada experiència en matèria d'atenció a la infància i a l'adolescència en risc i van poder compartir-ho amb el públic.

Les dues-centes persones assistents a la jornada van poder conèixer de primera mà projectes originals i amb valor afegit que treballen amb infants i/o adolescents: La Fundació Germina de Santa Coloma de Gramenet, Associació Saó-Prat del Prat de Llobregat i el projecte "A peu de carrer" de Tarragona. A més de l'experiència de l'Associació ELNA a Vilanova que ha fet un treball d'educació emocional als Centres Oberts de la ciutat.

D'aquesta manera, la jornada tenia el doble objectiu de, per una banda, convidar a la reflexió en temes tan importants com la resiliència, el bon tracte i l'establiment de vincles, i, per l'altra, posar de relleu que tenim ben a prop alternatives que, sense comptar amb grans recursos, estan aconseguint potenciar les capacitats de joves i infants, tant al nostre municipi com arreu de Catalunya.

Jornada exclusió Neus

L'alcaldessa Neus Lloveras va far una salutació als assistents a la jornada remarcant també la importància del treball transversal i el "compromís d'aquest Ajuntament per aconseguir que tots els nois i noies tinguin a la nostra ciutat les mateixes oportunitats".

La jornada es va cloure amb una sessió participativa de musicoteràpia, impartida per Musicoteràpia Garraf.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00