Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/12/2014

Avui es commemora la Diada de la Declaració Universal dels Drets Humans

S'han desplegat els drets a la plaça de la Vila S'han desplegat els drets a la plaça de la Vila

Enguany la celebració coincideix amb l'entrega del premi literari Andrea Noya

Avui, 10 de desembre, es commemora la Diada de la Declaració Universal dels Drets Humans. És per això que la plaça de la Vila s'ha "vestit" amb tot de cartells on es reflecteixen 17 d'aquests drets. Aquesta instal·lació ha comptat amb la participació de diferents ONG's que han desenrotllat les 17 pancartes al·lusives als Drets Humans, penjades de les baranes dels balcons de la Casa de Cultura. 

Drets Humans 03

A dos quarts d'una del migdia s'ha celebrat l'acte institucional, amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i les i els regidors de Govern Ariadna Llorens, Glòria Garcia, Miquel Àngel Gargallo i Joan Giribet.

Neus Lloveras ha recordat que fa 66 anys que es va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans, "que reconeix els drets inherents a les persones sense distincions, tot i que malauradament encara hi ha molta feina per fer perquè encara no són efectius ni per a tothom ni a tot el món". L'alcaldessa ha afegit que "en l'acte d'avui s'ha volgut reunir dues generacions a la plaça de la vila, el jovent que representa el futur i la generació que va defensar el dret a les persones".

L'acte tenia per objectiu difondre i reivindicar el compliment dels drets de totes les persones del món com diu a la Declaració dels Drets Humans, declaració que constitueix el fonament de la llibertat, la justícia i la pau al món.

Enguany, l'acte s'ha fet coincidir amb l'entrega del Premi Andrea Noya, concurs literari que, per una banda, té l'objectiu promoure la sensibilització de la joventut amb el col·lectiu de les persones grans i, per l'altra, que els joves reflexionin sobre la transcendència que ha tingut i té el col·lectiu de la gent gran en la defensa i la promoció dels drets humans, dels quals hem gaudit les generacions posteriors. Després de la presentació a càrrec de l'alcaldessa, s'ha fet el lliurament del premi a càrrec del seu promotor, Joan Gomez Urgellès, qui ha dit que "el premi vol incentivar la relació entre la gent gran i el jovent adolescent i promoure el tracte i el respecte". 

Aquesta edició del certamen ha tingut com a guanyadora a Sandra Cabré Muñoz del Col·legi Divina Providència, qui ha fet la lectura del seu relat. També el jurat ha concedit un accèssit a Arnau Garcia Lafita de l'Escola El Cim. 

Drets Humans 02

Seguidament, han intervingut dues integrants del grup de Dones amb Memòria de Vilanova i la Geltrú, Pepa Gascón i Manoli Álvarez, les quals resumeixen la seva tasca explicant que "fa 15 anys que desenterrem el silenci". Aquest col·lectiu porta tots aquests anys recopilant part dels fets històrics de Vilanova i la Geltrú viscuts en primera persona amb l'objectiu que les noves generacions no oblidin els errors comesos en el passat.

A continuació s'ha procedit al desplegament d'unes pancartes al·lusives als Drets Humans. Aquests cartells formen part de la nova campanya de sensibilització que porta per lema Es continuen vulnerant, organitzada per la Regidoria de Cooperació i adreçada al jovent dels centres educatius.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00