Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/12/2015

'Ball de cançons' a l'Auditori, i teatre familiar amb Pinocchio aquest cap de setmana

El cor de cambra vilanoví Isquione   El cor de cambra vilanoví Isquione

Divendres i dissabte, el Cor de Cambra Isquione, la Coral Bitxac i la Factoria Mascaró ofereixen un espectacle on la dansa il·lustra cançons amb noms de dona

Aquest cap de setmana la temporada d'arts escèniques, dins el programa de suport a la creació musical, porta a l'Auditori Eduard Toldrà l'original espectacle “Ball de cançons”, amb el Cor de Cambra Isquione, la Coral Bitxac i la Factoria Mascaró.

“Ball de cançons” és un terme del folk que, segons la Gran Enciclopèdia Catalana, es refereix a un ball que es balla al so de cançons populars de caràcter festiu i satíric, testimoniat, entre altres llocs, al Maresme, al Penedès i a la conca d'Òdena.

Les corals Isquione (de Vilanova i la Geltrú) i Bitxac (de Sant Pere de Ribes) estan formades per un total de 60 cantaires que treballen conjuntament des de fa 20 anys i que han participat en diverses produccions d'àmbit comarcal, soles o amb d'altres formacions corals i/o instrumentals. Acullen estudiants de música i músics professionals i amateurs, i des dels seus inicis treballen en la difusió, la pedagogia i la pràctica de la música a la nostra comarca i al seu entorn.

Conjuntament amb la companyia de dansa Factoria Mascaró (resident al Centre Cultural de Vilanova del Vallès), proposen un espectacle on la dansa il·lustra un seguit de cançons amb noms de dona. El programa, que serà executat sota la direcció d'Isabel Pla, està confeccionat amb cançons del repertori coral català a capella, triat entre les harmonitzacions de cançons tradicionals catalanes i de cançons d'autors catalans originals o arranjades per a cor.

L'espectacle es podrà veure en dues sessions: divendres 18 i dissabte 19 a les 9 del vespre. Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat

Teatre familiar diumenge
De cara a diumenge, la proposta se centra en un espectacle familiar al Teatre Principal, amb la representació del clàssic “Pinocchio. Companyia de Comediants”. L'espectacle està recomanat a partir dels 6 anys, i es tracta d'una interpretació que la companyia La Baldufa fa del text original de Carlo Collodi.
Pinocchio
Pinocchio és la història d'un nen lliure, sense prejudicis ni complexes, desobedient i entremaliat, però alhora molt ingenu. Geppetto, amb l'instint protector del pare, intenta vetllar per la seva educació. En canvi, Pinocchio, desobedient, es veurà immers en diverses aventures, que el faran créixer i madurar com a persona fins a acabar extenuat i, pràcticament... amb un final sorprenent.

Paper i fusta es posen a disposició de la història per a aconseguir una proposta versàtil i molt orgànica a partir de la qual podrem submergir-nos en l'imaginari d'un nen-titella. Un conte que permet reflexionar al voltant de valors com l'educació, l'esforç, la responsabilitat i la sinceritat.

L'obra ha recorregut mig Espanya, i ha obtingut els premis al millor espectacle i a la millor direcció a la Fira de FETEN 2015 de Gijón.
Les entrades per a la funció, que començarà a les 6 de la tarda, es poden comprar a la web www.elprincipal.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00