Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/06/2015

Es canvia el rellotge de la Casa de la Vila i es millora la seva il·luminació

   Retirada de l'esfera antiga Retirada de l'esfera antiga

Operaris de l'empresa Rifer Rocafer han fet aquest matí el canvi de l’esfera i han col·locat uns leds que faran més visible el rellotge durant la nit.

El rellotge de la façana de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú llueix una nova imatge des d'avui. Aquest matí, operaris de l'empresa Rifer Rocafer, han realitzat els treballs de substitució de l'esfera del rellotge,que havia quedat molt malmesa pel pas del temps.
esferes nova i antiga
La nova esfera ja no estarà coberta per un vidre, com fins ara, de manera que es millorarà la seva visibilitat.
A més, també s'ha aprofitat per instal·lar un nou sistema d'il·luminació, mitjançant llums led, que també incrementarà la visibilitat del rellotge durant la nit.

L'any 1862 es van iniciar els treballs de construcció del nou edifici consistorial de la Casa de Vila. Una construcció romàntica de base neoclàssica que harmonitza amb el conjunt arquitectònic de la plaça. Cinc anys després, el 26 d'abril de 1867 s'hi va celebrar la primera sessió municipal. No hi ha constància que en tots aquests anys s'hagi canviat el rellotge, per la qual cosa es creu que l'esfera retirada avui és la original de l'època en que es va construir l'edifici. La nova esfera ja col·locadaL'any 2008 l'Ajuntament de la ciutat va contractar la instal·lació d'un sistema d'automatització del rellotge, que si bé mantenia la maquinària que hi havia, aconseguia millorar-ne el seu funcionament, mitjançant un sistema elèctric i de radiofreqüència.

L'empresa responsable de la reparació és la mateixa que fa el manteniment anual dels rellotges públics que hi ha als campanars de Sant Antoni, La Geltrú i Mar.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00