Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/10/2014

L'experiència dels horts urbans de Vilanova i la Geltrú a Vila-real

    Un moment de la ponència     Un moment de la ponència

La ponència forma part de les activitats que el municipi organitza amb motiu de del 10è mes de la sostenibilitat

Vilanova i la Geltrú ja fa anys que treballa el concepte dels horts urbans. La seva experiència en aquest camp l'ha fet mereixedora de participar en una ponència que aquesta setmana s'ha celebrat al municipi castellonenc de Vila-real, dins la celebració del 10è mes de la sostenibilitat. 

Sota el títol Els horts urbans, experiències, context actual i perspectives, el cap del servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Enric Garriga, ha presentat l'experiència vilanovina en aquest camp. Altres de les ponències van tractar sobre l'hort comunitari en el context de la crisi actual, o les perspectives de futur dels horts municipals. 

El projecte municipal d'horts urbans ecològics a Vilanova i la Geltrú té l'objectiu de fomentar espais verds "singulars" a la ciutat, promocionar l'agricultura sostenible i de proximitat, així com la cessió temporal d'horts als ciutadans i ciutadanes.
El projecte s'ha obert a totes les persones empadronades al municipi, amb preferència a majors de 60 anys, persones en atur i amb rendes baixes, així com a associacions. 

Les persones que accedeixen a les places reben formació en agricultura ecològica per conèixer aspectes com els sistemes de reg, el control ecològic de plagues o la fertilització amb compost, amb mètodes respectuosos amb el medi ambient i la salut.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00