Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/04/2016

Es presenten el vídeos sobre el patrimoni de Vilanova i la Geltrú

Joan Ignasi Gómez, Paco Escribano, Neus Lloveras i Teresa Llorens a la presentació Joan Ignasi Gómez, Paco Escribano, Neus Lloveras i Teresa Llorens a la presentació

La biblioteca del Museu Balaguer o el pintor Joaquim Mir són alguns dels protagonistes

 Sota el títol ‘Surge et ambula. Vell i nou per descobrir', dijous es presentava a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer una col•lecció de vídeos sobre el patrimoni de Vilanova i la Geltrú.

En l'acte de presentació, que va estar presidit per la presidenta de l'Organisme Autònom Municipal de Patrimoni Víctor Balaguer, l'alcaldessa Neus Lloveras; la regidora de Cultura Teresa Llorens destacava “la riquesa patrimonial de la nostra ciutat”, i com aquests vídeos, que han estat fets pel vilanoví Joan Ignasi Gómez, “ens ajuden a posar-la en valor”.

Els cinc primers vídeos de la col•lecció, dels quals es va poder veure un tast, estan dedicats a tres vilanovins il•lustres: Joaquim Mir, Enric Cristòfor Ricart, i Eduard Toda; i a dos espais de la mateixa Biblioteca Museu: el fons no exposat del Museu Balaguer, i la seva biblioteca. La resta de documentals mostraran altres elements patrimonials com el Museu Romàntic Can Papiol.

L'acte de presentació va comptar amb l'autor, que va explicar com havia elaborat els vídeos, i amb el periodista vilanoví Paco Escribano.

Els documentals, en els que participen especialistes sobre cadascuna de les matèries tractades, es podran veure ben aviat per Canal Blau Televisió, en una sèrie que s'allargarà fins a la celebració de la Nit dels Museus, el proper 21 de maig.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00