Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/04/2017

Tarda ciclista al @racoclista de la Biblioteca Armand Cardona

El llibre és la biografia de Jaume Mir        El llibre és la biografia de Jaume Mir

Dissabte 8 d'abril es presentarà el llibre 'Secundario de lujo', amb la presència de Jaume Mir i Iván Vega, i la marxa 'Pedals de clip' amb la participació de Carles Soler i Antoni Palacios

La biblioteca Armand Cardona continua amb la seva aposta per un dels esports més populars a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, i més després dels recents èxits dels vilanovins Marc Soler i Joan Font. És per això que el proper dissabte, dia 8, a les 18 h, acollirà una doble activitat: la presentació del llibre "Secundario de lujo: una vida entre campeones", de Jaume Mir i el periodista Iván Vega, editat per Cultura Ciclista; i la presentació a Vilanova i la Geltrú de la marxa ciclista La Pedals de Clip, a càrrec de Carles Soler i Antoni Palacios, de la Unió Ciclista Vilanova.

Secundario de lujo és la biografia de Jaume Mir Ferri, personatge que tot bon aficionat al ciclisme coneix, ja que era la primera persona que anava a rebre els corredors un cop superaven la línia d'arribada. La seva relació amb el ciclisme es va iniciar l'any 1959 seguint el Tour, el de Bahamontes, amb un Seat 600. Des d'aleshores han estat més de 50 anys lligats a l'esport de les dues rodes, que varen cloure amb la Vuelta del 2011. Però aquesta no és l'única faceta extraordinària del Jaume, ja que ha fet més de 100 rodatges com a actor secundari en films com Los bingueros, Perros callejeros o La ciutat cremada.
De tot això i més parlarà dissabte a la biblioteca Cardona.

Iván Vega és autor de El Cuaderno de Joan Seguidor, un dels blogs més rellevants del ciclisme estatal, on recull la seva experiència com a redactor a les revistes Ciclismo en Ruta, Ciclismo a Fondo i Meta 2Mil, col·laborador de Radio Marca i cap de premsa de la Federació Catalana de Ciclisme. El 2015 ja publicà el seu primer llibre: El primer campeón, també presentat al @RacoCiclista.

La Pedals de clip és una marxa cicloturista que té per objectiu promoure el ciclisme clàssic de carretera mitjançant una prova d'època. Aquell ciclisme d'abans que feia vibrar els bons aficionats a l'esport de les dues rodes amb aquelles bicicletes d'acer, amb el cablejat exterior, els pedals de clip, palanques de canvi al quadre, i vestits amb roba de l'època. Tot plegat en el marc incomparable de la comarca vitivinícola del Penedès, i sota l'organització de la Unió Ciclista Vilanova. La presentaran el seu president, Antoni Palacios, i l'alma mater de la prova, Carles Soler.

Aquest acte s'inclou en el programa d'activitats organitzades per promoure el Racó ciclista, existent a la biblioteca Armand Cardona des de l'any 2013. En aquest racó els aficionats al ciclisme trobaran tot tipus de documents relacionats amb la pràctica d'aquest esport: història del ciclisme, entrenament, alimentació i planificació, cicloturisme, bicicleta de muntanya, rutes en BTT, revistes, etc. Documents tots ells recollits en la Guia de Ciclisme de les Biblioteques VNG

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00