Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/12/2016

L'Associació Alè busca persones voluntàries per ampliar l'horari d'obertura del Rober Caliu

El servei de rober funciona des del mes d'abril    El servei de rober funciona des del mes d'abril

El servei de rober necessita persones que vulguin fer les tasques de triatge i organització de la roba i d'atenció personalitzada als usuaris

El passat mes d'abril es va inaugurar el rober solidari al centre cívic La Geltrú. El servei, gestionat per l'Associació Alè, facilita roba en bon estat a les famílies vinculades a l'entitat, i a aquelles derivades de Serveis Socials, de Càritas i de Creu Roja.

Fa més de dos anys, l'Associació Alè, membre de la Mesa d'Entitats Socials de VNG, va iniciar de manera informal un servei de rober solidari per als usuaris del seu projecte d'esmorzars solidaris Cafè Caliu. Després de donar un total de 1.500 peces de roba a 81 persones, l'espai que ocupaven al centre cívic La Geltrú va quedar petit. En una iniciativa conjunta amb les regidories de Participació i Serveis Socials de l'Ajuntament de VNG, els voluntaris i usuaris de l'Associació Alè van adequar un espai municipal, just sobre el centre cívic, on s'ofereix aquest servei de rober en condicions.

Ara l'Associació Alè busca voluntaris i voluntàries que es vulguin sumar a aquest projecte d'atenció directa. Les tasques de les persones voluntàries seran el triatge de roba, l'organització de l'espai de la botiga, i l'atenció personalitzada als usuaris del servei.

El servei de rober solidari abasteix les persones que ho necessiten. L'Associació Alè duu a terme dos projectes destinats a la cobertura de les necessitats bàsiques i a l'acompanyament de les persones que ho necessiten.
Cafè Caliu és un espai diürn del qual poden fer ús les persones que es troben en situació o risc d'exclusió social. Aprofita el recurs de l'esmorzar per a crear un ambient distés on es té l'oportunitat d'expressar i verbalitzar la seva realitat de forma més propera. El projecte pretén promoure i potenciar, a través d'aquest ambient, les habilitats de la persona per tal de fomentar la seva autonomia i reactivar la xarxa social.
Rober Caliu respon a la necessitat de poder oferir un ventall de possibilitats a les persones beneficiàries. És un espai on es treballa la relació entre les persones que hi acudeixen, valorant en comú la roba necessària per a fer front al dia a dia.

Tothom qui es vulgui fer voluntari o vulgui informació, pot enviar un correu electrònic a associacioale@gmail.com, o bé visitar directament el servei de rober al Centre Cívic de la Geltrú, a la Plaça de l'Associació dels Alumnes Obrers, en horari de dilluns a divendres de 9 a 11 h.

Notícia relacionada

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00