Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/04/2014

Els horts urbans ecològics reciclen les restes orgàniques per obtenir compost

El compostatge és una bona manera d'aprofitar i reciclar la matèria orgànica     El compostatge és una bona manera d'aprofitar i reciclar la matèria orgànica

La Mancomunitat Penedès Garraf ha cedit 20 compostadors a l'Ajuntament, i el CRIA ha organitzat un taller de compostatge pels hortolans

L'Ajuntament de VNG, a través d'un conveni de col·laboració, ha rebut la cessió gratuïta de 20 compostadors domèstics de la Mancomunitat Penedès Garraf. Uns compostadors que s'han instal·lat als horts urbans ecològics de l'Avinguda Rocacrespa, i que ajudaran a complir un dels objectius del projecte, que és reciclar i realitzar un convenient tractament de la fracció orgànica (com les restes vegetals de la collita) que es derivi de les activitats de l'hort.

Fins fa poc, el parc hortícola, de 41 parcel·les d'hort urbà amb una superfície de 25m2 cadascuna, disposava de punts per realitzar el compostatge, però els recipients no eren del tot adequats i la fracció orgànica no es degradava convenientment. 

Compostadors horts urbans1
Els nous recipients faciliten el compostatge

A finals de febrer el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament va organitzar al CRIA un taller teòric-pràctic de compostatge per a horts urbans, obert a tota la ciutadania, portat a terme per personal del servei d'educació ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf, i adreçat a tots els hortolans que disposen de les parcel·les. D'aquesta manera van aprendre a obtenir compost, l'adob natural que ajuda les plantes de l'hort a créixer fortes i sanes, i que es genera a partir de les restes de l'hort. Una bona manera de revertir en el model d'agricultura ecològica que representen aquests horts, i d'aprofitar i reciclar la matèria orgànica. 

D'altra banda, la biblioteca Armand Cardona Torrandell ha organitzat per aquest dijous 3 d'abril, a les 18.30 hores, una xerrada-taller que porta per títol: I perquè cultives un hort? L'activitat anirà a càrrec dels autors del llibre Elogi de l'hort urbà, Albert Vidal i Vanessa Prades, tots dos psicòlegs i psicoterapeutes. L'objectiu principal de la xerrada és reflexionar al voltant de l'actual boom dels horts urbans, i entendre perquè hi ha tanta gent que ha decidit posar-se a cultivar o perquè se'n tenen tantes ganes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00