Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/05/2016

IV Conferència de l'Aula Joaquim Molas

Divendres 20 de maig se celebra a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer sota el títol 'Barcelona, capital literària', per reflexionar sobre el paper de Barcelona en el camp de la literatura

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer convoca un any més la conferència de l'Aula Joaquim Molas, adreçada a qualsevol persona interessada en la literatura i la cultura en general.
La IV edició de la Conferència se celebrarà divendres 20 de maig. El tema triat aquest any és "Barcelona, capital literària", un títol genèric per reflexionar sobre quin ha estat i quin ha de ser en el futur immediat el paper de Barcelona en el camp de la literatura. Una temàtica que va interessar al Dr. Joaquim Molas.

Barcelona forma part de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO com a Ciutat de la Literatura; a més, el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) obrirà aviat la Casa Verdaguer de la literatura a Vil·la Joana, al Parc de Collserola.

A la IV Conferència hi intervindran Joan Roca (MUHBA) amb "La Literatura a les grans ciutats. Imaginaris urbans"; Marina Gustà (UB) ens aproparà a "Joaquim Molas i la Barcelona literària"; Mireia Munmany (UVic) parlarà de la "Monumentalització literària a Barcelona. Perspectiva històrica". A la tarda Anton Ramon (UPC) presentarà la "Topografia escènica de Barcelona"; i Antoni Martí Monterde (UB) mostrarà "La literatura estrangera a Barcelona. Imaginari cosmopolita".

Com és habitual, les Conferències de l'Aula Joaquim Molas són obertes a tothom. La inscripció és gratuïta, i cal fer-la prèviament a aulajoaquimmolas@victorbalaguer.cat o trucant al 93 815 42 02. Es lliurarà certificat d'assistència.

Podeu consultar el programa de la jornada aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00