Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/11/2014

Vilanova celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

La celebració es farà els dies 29 de novembre i 3 de desembre. És una activitat organitzada per l'Associació Pares Tegar, a la que se sumen la Mesa d'Entitats Socials de VNG i altres entitats de Vilanova i comarca

Dissabte 29 de novembre comença a Vilanova la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que acabarà el 3 de desembre amb l'acte central. L'Associació Pares Tegar pro discapacitats del Garraf vol aprofitar aquesta diada per sensibilitzar la comarca del Garraf i promoure la presa de consciència, la integració d'aquestes persones i posar de manifest les seves necessitats i drets. Per això se sumen als actes la Mesa d'Entitats Socials de VNG i altres entitats de Vilanova i comarca.

Programa d'activitats
Dissabte 29 de novembre, de 10 h a 13.30 h a la plaça de la Vila, Pernilada popular: esmorzar Solidari i acte festiu de participació i sensibilització de la societat. La pernilada consisteix en un entrepà de pernil del país i una aigua al preu de 3 euros, i ho serviran els nois i noies amb capacitats. Posteriorment hi haurà un taller de manualitats obert a tothom i l'actuació del grup Sentir Flamenco.
Finalment, dimecres 3 de desembre, a les 17.30 h a la plaça del Mercat, es farà la 1a Marxa per la Discapacitat. Aquesta caminada popular sortirà amb la batucada Taboo al capdavant, encapçalada per una persona amb discapacitat de cada població del Garraf acompanyada del seu alcalde o regidor, juntament amb el director-gerent del Tegar Joaquim Martrat i el president de l'Associació Pares Tegar Diego Delgado. El recorregut sortirà de la plaça Soler i Carbonell i recorrerà els carrers del centre. En finalitzar, Ramon Soler farà la lectura del manifest i es faran els parlaments institucionals. Per finalitzar, Domino's Pizza i Mc Donald's oferiran un petit refrigeri als assistents.

Durant la pernilada popular, a la plaça de la Vila, hi haurà un punt d'informació de l'Associació Pares Tegar, que dóna suport a les persones amb discapacitat de la comarca del Garraf i a les seves famílies, per donar-se a conèixer, poder sumar més socis i donar informació de tots els projectes i serveis que ofereixen. Tothom qui ho vulgui pot col·laborar comprant una samarreta per 7 euros.

Més informació els dimecres de 18 a 20 h al Centre Cívic La Geltrú, a parestegar@hotmail.com, www.facebook.com/associacioparestegar i http://parestegar.entitatsvilanova.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00