Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/06/2010

Nicoletta Lungu i Rosa Herraiz, guanyadores del concurs 'El món, un pou d'històries'

Veredicte del jurat, divendres 11 de juny   Veredicte del jurat, divendres 11 de juny

El relat titulat Full del meu diari s'endu el primer premi, per la seva originalitat, construcció i estil narratiu

Divendres va tenir lloc l'acte del lliurament del premi del Concurs 'El món, un pou d'històries', organitzat pel Servei de Català i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Llengua i Agermanaments.

El jurat del premi, format per Montserrat Cosp, Trinitat Gilbert, Josep Mesia, Eulàlia Ribó i Xavier Vernetta, va atorgar el primer premi al relat Full del meu diari, presentat per Nicoletta Lungu i Rosa Herrainz, per la seva originalitat, la construcció i l'estil narratiu.

Entenent la dificultat que suposava per als participants seguir les bases d'aquest concurs, i un cop valorada la qualitat de tots els treballs presentats, el jurat va acordar concedir també dos accèssits. El primer va ser pel relat titulat Aura, de Salvador Mujal i Letícia Lauglé, pel seu ritme i ambientació. En el segon accèssit el jurat va valorar la construcció i l'estil poètic del relat L'aixopluc, presentat per Galina Podlesnaia i Jordi Pujol Fauquer.

Enguany han estat 10 els treballs que han optat al premi. Entre d'altres aspectes, el jurat ha apreciat força diversitat dels nivells d'escriptura, ha destacat la riquesa de temes que s'han presentat, procedents de cultures nouvingudes al costat de l'autòctona i, finalment, ha tingut en compte criteris com l'originalitat, esforç literari, expressió i correcció lingüístiques, ritme, forma i contingut dels textos presentats.

El concurs es va presentar en el marc de la celebració de la diada de Sant Jordi, dins de la commemoració del Dia de la llengua catalana, que va declarar el Ple de l'Ajuntament de VNG l'any 2009. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració del Restaurant Negre Fum i de les llibreries Llorens Llibres, La Mulassa i Ma'at

La primera edició del premi és va fer l'any 2009 amb la voluntat que les parelles lingüístiques descobrissin històries de la ciutat a través de les converses i de l'escriptura a quatre mans. El concurs ofereix als participants un espai literari perquè redactin relats breus que recullin tradicions, llegendes populars, personatges o indrets de qualsevol racó del món, amb l'objectiu de fomentar l'intercanvi oral i de reforçar l'ús social de la llengua catalana.

La participació en el concurs es oberta a tota la població, però té una relació molt estreta amb l'alumnat dels cursos de català i les parelles que participen en el programa Voluntariat per la llengua. 


Descarrega't la imatge
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00