Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/05/2013

El conseller de Territori destaca l'aposta de VNG per l'àmbit del mar

El conseller de territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a port pesquer   El conseller de territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a port pesquer

Santi Vila visita la façana marítima i dóna a conèixer un augment del 80% en l'activitat de port comercial. La Generalitat invertirà aquest any 300.000€ al port

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va ser dissabte a VNG i va confirmar l'aposta de la Generalitat de Catalunya pel port de la ciutat. Vila va constatar la bona salut dels ports gestionats per la Generalitat i va dir que "el port de Vilanova té un paper rellevant, funciona molt bé, això ens obliga a seguir compromesos amb la seva renovació".

L'alcaldessa, Neus Lloveras, que va acompanyar el conseller en la seva estada a la ciutat, va mostrar la seva satisfacció perquè Ports farà una inversió mínima de 300.000 euros a la ciutat aquest any. "Això és molt important en un moment que la ciutat està treballant per obrir-se al mar". 

Visita conseller Santi Vila 3

Precisament el motiu de la visita de Santi Vila a VNG va ser conèixer els actius de la ciutat en relació al mar i el treball que s'està realitzant com a clúster nàutic. El conseller va celebrar el lideratge de la ciutat en relació a l'àmbit marítim i va mostrar la voluntat de la Generalitat d'estar al costat de Vilanova. "Des del punt de vista de projecte de ciutat", va manifestar Vila, "és coherent que Vilanova pugui apostar per obrir-se al mar, és molt sensat que la ciutat jugui fort". 

Visita conseller Santi Vila 5

Santi Vila va començar la visita a l'Ajuntament, on va signar en el llibre d'honor i es va reunir amb diferents regidors i regidores del govern. Posteriorment es va desplaçar al port, on va poder veure la llotja del peix, el moll pesquer i el comercial. Finalment el conseller de Territori es va ser també al Club Nàutic. 

Visita conseller Santi Vila 1

Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat durant el primer trimestre de 2013 el port de Vilanova i la Geltrú ha mogut un volum de 127.285 tones de mercaderies, de les quals el 92% son exportacions a països del nord d'Àfrica i de la resta de la Unió Europea. El 8% restant son mercaderies importades. Els principals productes transportats han estat sal per al desgel, material siderúrgic i fusta. Aquestes xifres representen un increment d'activitat del 80% respecte el primer trimestre de l'any passat. 


Àlbum de fotos de la vista AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00