Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/09/2015

L'ADEPG presenta el pla 'Municipi i Empresa 2015' a l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú

Representants de l'ADEPG presenten el pla Municipi i Empresa a l'Ajuntament de VNG

La col·laboració publica i privada, com la que mantenen ajuntament i associació, es considera una condició necessària per treballar pel territori

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha rebut aquest matí una representació de l'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès (ADEPG), encapçalada pel seu president, Jordi Solé Tuyà. L'entitat empresarial ha presentat a l'Ajuntament vilanoví el seu pla "Municipi i Empresa 2015", que estan explicant a tots els consistoris del seu àmbit d'actuació. Per part de l'Ajuntament hi ha assistit també el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras.

El pla Municipi i Empresa 2015 parteix de la base que la cooperació publicoprivada és una condició necessària per fer front als nous reptes dels dos sectors, i també del fet que els ajuntaments i les organitzacions empresarials tenen un profund coneixement del territori, que permet detectar tant les amenaces com les oportunitats. El pla defineix diversos àmbits d'actuació i proposa un llistat d'accions a realitzar.

Neus Lloveras ha felicitat l'entitat pel treball, alhora que ha recordat que l'Ajuntament i l'ADEPG també estan treballant paral·lelament en el Pla Estratègic de Vilanova i la Geltrú. Aquest pla, juntament amb l'elaboració del Pla d'Actuació Municipal 2015-2019 i el pressupost 2016, són prioritats del govern municipal aquest final d'any.

D'altra banda, l'alcaldessa ha agraït la implicació de l'ADEPG en els projectes de desenvolupament del territori, una funció que "l'administració per sí sola no podria tirar endavant." En aquest sentit, ha recordat que reivindicacions per millorar la competitivitat i la capacitat d'atracció de la comarca, com poden ser la zona tarifària del tren o la supressió del peatge de la C32, tenen més força si administració i agents econòmics i socials van junts.

En la trobada s'ha parlat també del paper de lideratge que ha de tenir Vilanova i la Geltrú en el desenvolupament de la comarca, ja que exerceix de motor de l'activitat econòmica al seu entorn. Així mateix, el pla de l'ADEPG contempla el port vilanoví com una infraestructura estratègica per al conjunt del Penedès i planteja promoure una major participació de l'entorn en la seva gestió.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00