Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/02/2013

Neus Lloveras defensa i qualifica la proposta pressupostària del govern com a realista, responsable i realitzable

 L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras        L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras

L'alcaldessa diu que és un gest convençut i franc per fer possible l'aprovació d'un pressupost que garanteixi el bon funcionament de la ciutat

"Ens trobem davant una situació excepcional. Demà dijous hi haurà un ple extraordinari per discutir el pressupost per la via de Qüestió de Confiança. Això no ha estat un gest de llençar la tovallola per part de govern. És un gest franc i de compromís amb la ciutadania. Les altres opcions eren prorrogar el pressupost o bé tenir un pressupost inflat. Si no haguéssim fet aquest gest, hauríem posat en risc la ciutat. Hem posat les cartes sobre la taula." D'aquesta manera s'ha pronunciat aquest matí l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, en el transcurs d'un roda de premsa on ha estat acompanyada de la gran majoria dels regidors i regidores del govern.

Lloveras ha assegurat que "el que no podem tolerar és el bloqueig sistemàtic i les mentides. És irresponsable dir mentides en un Ple. Potser alguns regidors de l'oposició hauríem de venir més a les Comissions Informatives abans de fer determinades afirmacions. Les propostes alternatives han de ser més responsables. Dijous passat el govern va rebre la proposta pressupostària de PSC i IV-C i després d'estudiar-la varem veure clar que era inviable. No només nosaltres, sinó també els informes del Tresorer i de l'Interventor municipals. Aquesta proposta inflava els ingressos al voltant d'1,8 milions d'euros. D'aquesta manera de fer d'anteriors governs ens varem trobar amb 100 milions d'euros de deute, i més de 15 milions de factures impagades al calaix, a més d'una ciutat sense projecte."

L'alcaldessa ha volgut deixar molt clar que "la nostra proposta pressupostària és realista i realitzable, i és també producte d'un enorme treball per part de tot l'Ajuntament. Proposem un ajust de 4,1 milions d'euros però garantint els serveis bàsics, amb més recursos per a Serveis Socials i mantenint la despesa en Promoció Econòmica. I tot això mantenint el serveis amb una qualitat més que acceptable, i amb un mandat polític de zero acomiadaments. Mantenim les portes obertes a seguir parlant del pressupost i apel·lem a la responsabilitat de les diferents forces polítiques. Ens trobem davant una situació social i econòmica molt complicada. I si hi ha qui no es vol implicar en la les solucions, almenys que ens deixi treballar. Creiem que aquest pressupost necessita de persones que pensin en el be comú i no només en els interessos i els rèdits electorals o de partit. El pressupost del govern és molt bò, està molt treballat i està molt dialogat. Dialogat no només amb les formacions polítiques, sinó també amb els treballadors municipals, amb els bancs i amb els agents socials i econòmics que ha calgut. Però hem hagut de dir prou a aquest bloqueig sistemàtic de les nostres propostes que estem patint."

Sobre la proposta que es va fer al Ple de dilluns d'obrir un pacte de govern amb el PSC, Neus Lloveras ha volgut matisar que "sempre hem tingut la mà estesa a totes les formacions. No només al PSC. Hem tingut la mà estesa des del primer dia del mandat per tal de crear un situació més estable, per crear mecanismes d'entesa o per arribar a acords. El govern està liderant aquest mandat i vol trobar garanties de governabilitat. Volem treballar amb totes les forces polítiques."

Finalment Neus Lloveras ha explicat que "aquest mecanisme de l'aprovació del pressupost per Qüestió de Confiança no atura el govern de la ciutat. El govern seguirà treballant amb normalitat s'aprovi o no el pressupost demà dijous."

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00