Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/11/2015

Les biblioteques de la ciutat col·laboren amb la Marató de TV3 oferint llibres per 1 euro

Les biblioteques habilitaran un espai i una guardiola especial per a l'ocasió         Les biblioteques habilitaran un espai i una guardiola especial per a l'ocasió

La Marató d'enguany se centra en la prevenció de la diabetis i l'obesitat

Les biblioteques de Vilanova i la Geltrú repeteixen col·laboració amb la Marató de TV3, i s'afegeixen a les diferents iniciatives promogudes per recaptar diners. Per això, des d'avui dilluns 23 de novembre i fins dissabte 12 de desembre, dia previ a la celebració de la Marató, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú col·laborarà amb l'acció Llibres x 1€: col·labora amb la Marató.
Durant aquests dies els usuaris de les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona trobaran un espai amb llibres procedents de donatius o baixes que es podran emportar a canvi de dipositar un euro en una guardiola habilitada per a aquesta iniciativa.

L'actual crisi econòmica ha fet trontollar moltes de les seguretats que sostenien l'estat del benestar en la nostra societat. Actualment veiem als entorns més propers situacions que fa anys ens semblarien impossibles i, en aquest sentit, el món de la investigació mèdica no n'és aliè. Tot el contrari, pateix directament les conseqüències. Ara més que mai, fan falta accions solidàries per contrarestar els efectes d'aquesta crisi devastadora. Les biblioteques municipals impulsen aquesta iniciativa amb la voluntat de col·laborar amb els projectes d'investigació triats per aquesta edició.

La Marató 2015 es dedica a la diabetis i l'obesitat. La diabetis és una malaltia metabòlica molt estesa: les persones amb diabetis tenen el doble de risc de morir que les persones sense aquesta malaltia. Si no es tracta correctament, la diabetis pot provocar problemes de cor, ceguesa, insuficiència renal i pèrdua d'extremitats.
L'obesitat és una malaltia que afecta molts òrgans del cos i que provoca diverses complicacions. No és un problema estètic, i de fet, l'OMS la considera una epidèmia mundial.
En els últims anys, els tractaments de la diabetis i de l'obesitat han aconseguit millorar la qualitat i l'esperança de vida de les persones afectades. Però la diabetis i l'obesitat són encara dues malalties cròniques: cal continuar investigant per trobar-ne les causes i una solució definitiva.

La Marató és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva.
La Marató va més enllà de l'obtenció de fons, i té una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica.

Des de l'any 1992, la Fundació ha repartit 155.666.823 € entre 723 projectes de recerca, que s'han desenvolupat en institucions científiques, principalment de Catalunya, però també de l'Estat Espanyol i d'àmbit internacional.
En total, més de 4.000 investigadors s'han beneficiat directament del suport econòmic per continuar portant a terme els seus estudis.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00