Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/03/2014

Brillant Enterro de la Sardina per cloure el Carnaval 2014 a Vilanova i la Geltrú

El Carnestoltes va intentar proclamar la Carnavalència però la Quaresma fou inexorable

La proclamació de la Carnavalència – Carnaval tot l'any – va ser l'eix central del brillant, espectacular, àcid i satíric Enterro de la Sardina que ahir al vespre va posar punt i final al Carnaval 2014 de Vilanova i la Geltrú. L'acte va començar a les set del vespre a la plaça de les Cols on el secretari de Sa Majestat va explicar en que consistia la proposta de la Carnavalència. La seva explicació va tenir el suport d'un video de la "Via per la Carnavalència" i fins i tot es va fer lliurament a l'alcaldessa Neus Lloveras d'un recull de signatures per tal que el Ple de l'Ajuntament de la ciutat aprovés la proposta.

Tot seguit la comitiva, encapçalada per la pràctica totalitat de banderes de les Comparses, es va dirigir a la plaça de la Vila per proclamar la Carnavalència, tot i que alguns poders fàctics estrafolaris, a més d'una encarnació molt suggerent de la Quaresma van acabar impedint que la Carnavalència prosperés, malgrat els inesgotables intents de seducció del Carnestoltes. Tot això envoltat amb música, color, i un breu castell de focs d'artifici que va fer les delícies del públic que va assistir en massa a la plaça de la Vila i també a la plaça de les Cols.

L'Enterro va estar conceptualitzat per la Colla de Geganters de Vilanova i la Geltrú, mentre que La Unió Vilanovina va ser la responsable de la degustació d'arengades amb pa amb tomàquet, que ja és més que una tradició per cloure el brillant carnaval vilanoví d'enguany. 

Podeu consultar un ampli àlbum de fotografies de l'Enterro clicant AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00