Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/02/2013

VNG acull l'Assemblea de Municipis per la Independència

L'Assemblea de Municipis per la Independència, a l'auditori Eduard Toldrà    L'Assemblea de Municipis per la Independència, a l'auditori Eduard Toldrà

L'alcaldessa, Neus Lloveras, reclama per Catalunya 'l'oportunitat de començar una nova vida amb un futur esperançador'

Uns quatre-cents representants d'ajuntaments, consells comarcals i altres administracions municipalistes catalanes han participat aquest matí a l'assemblea general de l'Associació de Municipis per la Independència, AMI, que s'ha dut a terme a Vilanova i la Geltrú. 

Assemblea AMI 3 Foto dels representants dels municipis i entitats municipalistes participants a l'assemblea

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha donat la benvinguda als assistents i ha fet especial menció de la delicada situació que viuen els municipis catalans. "Vilanova i la Geltrú és un exemple més d'aquest moment de certa depressió que viu el país. En tot això, òbviament, no hi ajuda la dependència a un estat que ens espolia econòmicament, que ens menysprea culturalment i ens anul·la nacionalment". 

Assemblea de l'AMI 1 Neus Lloveras ha donat la benvinguda als participants


Lloveras ha citat la llegenda fundacional de Vilanova i la Geltrú per reclamar per Catalunya "l'oportunitat de començar una nova vida a l'altra banda del torrent, en un indret on la vista sigui infinita, amb un horitzó il·lusionant, esperançador, per poder ser el que som en llibertat".

L'assemblea s'ha dut a terme a l'auditori Eduard Toldrà i ha estat presidida per Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic i president de l'AMI. Al llarg del matí els participants han debatut l'informe de gestió i el pla d'actuació per aquest any.

L'associació de Municipis per la Independència està format per 648 municipis, 28 consells comarcals, 1 diputació, 4 EMD i 1 consorci. El principal repte de l'AMI és aconseguir l'adhesió dels municipis més grans de Catalunya, que ara mateix no en formen part. 

Jose Maria Vila d'Abadal, president de l'AMI, ha explicat que durant l'assemblea ha reclamat als municipis "anar tots a una davant de les agressions. D'un en un som vulnerables". Vila d'Abadal ha parlat de la possibilitat de declarar persona non grata la delegada del govern per les denúncies sobre les banderes als ajuntaments i també de l'avantprojecte de llei de reforma de l'administració local que avui mateix ha aprovat el consell de ministres. "Això és recentralització, és anar en contra del municipalisme, entenem que és una agressió directa".

L'alcaldessa de VNG també s'ha referit a les possibles conseqüències de l'avantprojecte de llei com una pèrdua de capacitat política dels ajuntaments. Per Neus Lloveras si les persones que gestionen des de la primera línia els municipis no cobren, poden perdre capacitat de dedicar-se a la política.


FOTOS
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00