Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/05/2013

La ciutat treballa conjuntament per prevenir i actuar davant els desnonaments

La reunió es va celebrar a la Sala Noble de la Casa Olivella    La reunió es va celebrar a la Sala Noble de la Casa Olivella

Dimecres es va reunir la comissió de treball d'aquest àmbit, amb un alt nivell de participació, i amb la voluntat de treballar plegats

Aquesta setmana s'ha reunit la Comissió per a la prevenció i l'actuació davant els desnonaments, presidida per l'Alcaldessa Neus Lloveras, el regidor d'Urbanisme i Habitatge, Joan Giribet, i la regidora de Serveis Socials, Blanca Albà.
Hi van ser convocats i hi van participar activament els partits polítics amb representació municipal, agents jurídics, representants de les associacions de veïns, i entitats del tercer sector que treballen en l'àmbit de l'habitatge social, a més d'entitats de consum i de persones afectades, bancs i caixes d'estalvi, i el Gremi de constructors, així com tècniques de l'Oficina Local d'habitatge, l'OMIC i els Serveis Socials.

En aquesta reunió es va presentar el Protocol d'actuació davant de situacions de sobreendeutament, dirigit a activar un seguit de serveis de forma preventiva, és a dir, en els primers moments en que les persones veuen que podran tenir dificultats reals per pagar el seu habitatge atesa la seva situació socioeconòmica. Aquest protocol també contempla serveis d'intermediació, que intenten trobar solucions amb els propietaris o bé amb les entitats bancàries quan la persona comença a no poder fer front al pagament del lloguer o la hipoteca. Finalment, també enumera els serveis que es posen en marxa en cas de necessitat de reallotjament.

També es va parlar llargament sobre la necessitat de posar a l'abast de la ciutadania afectada el lloguer dels pisos buits que hi ha a la ciutat, a preus assequibles. En aquest punt es van fer propostes de col•laboració per part de les entitats d'afectats i els altres participants a la reunió, que valoraven la necessitat de posar aquests pisos a l'abast de les persones que havien perdut l'habitatge, però sobretot es va fer èmfasi en la prioritat de treballar preventivament perquè les famílies no siguin desallotjades de casa seva.

Finalment es va arribar a l'acord de fer grups de treball més reduïts amb l'objectiu de trobar alternatives i propostes d'acció a curt i a mig termini, en les que treballin de forma conjunta l'administració, la societat civil, entitats del tercer sector, i altres agents del sector de l'habitatge.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00