Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/02/2017

L'Ajuntament de VNG s'adhereix a la xarxa de municipis LGTBI

La regidora Teresa Llorens ho ha explicat en la roda de premsa posterior al Ple   La regidora Teresa Llorens ho ha explicat en la roda de premsa posterior al Ple

Es tracta d'una iniciativa de diversos municipis catalans per treballar conjuntament en polítiques de defensa dels drets de les persones LGTBI

El Ple ordinari del mes de febrer a l'Ajuntament vilanoví ha aprovat el conveni de col·laboració entre diversos ajuntaments per a la creació d'una xarxa de municipis LGTBI.

La regidora de Convivència i Equitat, Teresa Llorens, explica que "l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ja porta molts anys treballant en aquestes polítiques de qualitat per garantir la igualtat d'oportunitats i de drets per a totes les persones, sense discriminar per orientació o identitat sexual".
Així, la ciutat va ser pionera a l'Estat, i les persones que treballen per a l'administració local vilanovina van veure equiparades les unions del mateix sexe al matrimoni en el conveni que regia relacions laborals a principis dels anys 90.

Arrel de l'aprovació de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, s'ha donat un nou impuls del treball en aquest àmbit. Els ens locals han de garantir el compliment d'aquesta Llei i promoure les condicions per fer-la plenament efectiva en els àmbits competencials respectius. Per això el Ple de l'Ajuntament del 21 de desembre de 2015 va aprovar una moció sobre la implantació d'aquesta Llei.

En les darreres dècades l'Ajuntament vilanoví ha articulat diferents mesures i serveis, implementant polítiques per al foment de la diversitat sexual i de gènere, i per evitar les violències que es generen en contra d'aquesta diversitat. La Regidoria de Convivència i Equitat ha incorporat una persona que treballa específicament en aquest tema, i l'Espai d'Equitat ofereix informació, assessorament, atenció a les víctimes i seguiment de les denúncies interposades sobre aquest tema. També ofereix, conjuntament amb la Regidoria de Joventut, un grup de suport per a joves LGTBI.
S'ha posat a disposició dels centres educatius diversos tallers sobre diversitat afectiva i sexual, i s'ha fet formació del personal que treballa a l'administració local, a més de cursos al Campus Universitari de la Mediterrània sobre diversitat sexual i de gènere.
De cara a aquest 2017, l'objectiu és seguir fent formació, i elaborar una Diagnosi de la ciutat i un Pla Local LGTBI, en el marc d'un Pla d'Equitat i de Gènere, amb suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

És en el marc d'aquestes actuacions que ajudin a avançar en els valors de la igualtat, que la ciutat s'adhereix a la iniciativa de diversos ajuntaments catalans per treballar conjuntament per fomentar que les ciutats i pobles garanteixin el respecte a la pluralitat, identitat de gènere i a les diverses orientacions afectives i sexuals, per fomentar el treball conjunt entre els municipis i per fomentar que la perspectiva LGTBI es consideri en els dissenys de les polítiques públiques dels diversos àmbits competencials.
Per fer-ho han articulat una Xarxa de municipis LGTBI, a la qual l'Ajuntament vilanoví se suma "per compartir projectes, experiències i recursos".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00