Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/04/2014

Activitats de Sant Jordi tota la setmana

Les biblioteques celebren enguany la II Revetlla de Sant Jordi             Les biblioteques celebren enguany la II Revetlla de Sant Jordi

L'Ajuntament de VNG i les biblioteques municipals organitzen activitats per a tots els gustos al voltant de la diada de Sant Jordi

La diada de Sant Jordi se celebra amb activitats culturals diverses a Vilanova i la Geltrú. La regidoria de Cultura i les biblioteques municipals de la ciutat, conjuntament amb la Regidoria de Convivència i Equitat i diverses entitats, han organitzat un farcit programa d'actes al llarg de tota la setmana.

Dimecres 23 d'abril, davant del Teatre Principal, hi haurà a una parada de la Xarxa d'Espais per la Llengua (XELL), on hi haurà informació dels col·laboradors de la Xarxa, punts de llibre, i el concurs "Sigues poeta per un dia!". El vestíbul del Teatre Principal també estarà obert, i s'hi podrà escoltar com es xiuxiuegen poesies d'en Joan Vinyoli i d'altres poetes i poetesses.
L'activitat "Sigues poeta per un dia!" és oberta a tothom, i permet triar una poesia i omplir-ne els buits amb paraules segons la inspiració de cadascú. Els concursants poden guanyar entrades per al Zoo de Barcelona i els museus de la ciutat, llibres de poemes i targetes regal de Viu Comerç. A principis de maig se sortejaran els premis entre els participants.

El mateix dia de Sant Jordi hi haurà també una parada dels pabordes de la Festa Major 2014 davant del Teatre Principal, per posar la ciutadania al dia del que estan preparant al voltant del 5 d'agost.

Per a tothom qui s'acosti als jardins del Museu Balaguer, hi haurà una parada on es vendrà, a preus assequibles, exemplars de llibres editats per la institució des de finals del segle XIX fins a l'actualitat. Al Centre d'Art Contemporani La Sala també es podrà comprar llibres i catàlegs d'exposicions a preus reduïts en horari de 18 a 20 h.

A les 12 h del migdia, davant les portes de l'Ajuntament, l'Ajuntament de Vilanova, en col·laboració amb el Servei de Català de la ciutat i la XELL, convidaran tothom a participar del manifest del Dia de la Llengua i reconèixer la riquesa lingüística i el compromís de tots plegats perquè la llengua sigui més viva que mai.

Sant Jordi a les biblioteques
Els actes del dia de Sant Jordi, però, vindran precedits per la II Revetlla de Sant Jordi a les biblioteques. Així, dimarts 22 les biblioteques municipals obriran els seus equipaments a partir de les 20 h i organitzaran dues activitats relacionades amb la promoció i el foment de la lectura i la cultura.

La biblioteca Joan Oliva i Milà obrirà totes les seves sales fins a les 21 h, moment en que iniciarà una representació teatral a càrrec de la companyia Tracart, aula d'activitats teatrals, que representarà diversos fragments d'obres de teatre.
Pel que fa a la biblioteca Armand Cardona Torrandell, a les 20.30 h es farà la presentació del llibre "Blau de nit a Praga", de Teresa Costa-Gramunt, a càrrec del poeta Francesc Pasqual i de la pròpia autora. L'activitat s'acompanyarà amb l'audició, a càrrec de l'alumne de l'escola de música Freqüències Sergio Garcia, de diversos temes que han acompanyat l'autora en la seva creació poètica. En finalitzar, Teresa Costa-Gramunt signarà llibres.

Les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona aprofiten la Revetlla de Sant Jordi per posar a disposició de tots els usuaris les principals novetats, tant de novel·la per adults com documents infantils, que es publiquen en motiu de Sant Jordi. Tots aquests documents es podran consultar mitjançant les dues guies de lectura, adults i infantil, que editen les biblioteques de VNG.
També coincidint amb aquesta celebració, la biblioteca Joan Oliva edita la Guia de fons local - Comarca del Garraf, que pretén recollir les obres publicades durant l'any 2013.
Com cada any també es farà públic el punt de llibre de Sant Jordi, tant de la biblioteca Joan Oliva com de l'Armand Cardona que, en aquesta ocasió, retrà homenatge a l'obra "Djamila" realitzada per Armand Cardona el 1964.
Des d'aquests equipaments també s'està treballant en l'elaboració de la selecció musical Sant Jordi 2014. Entre tots els que col·laborin en aquesta selecció se sortejarà un lot de productes culturals.
Es podrà seguir tota l'activitat d'aquesta jornada mitjançant twitter i el hashtag #revetllasantjordi

Altres activitats
Les activitats al voltant de la Diada s'allarguen durant tota la setmana. Així, divendres 25, a les 21h, l'Auditori Eduard Toldrà acollirà el concert del grup Blaumut amb "El turista", un treball innovador, que combina el pop, el folk i la música clàssica amb cançó d'autor i amb unes lletres sorprenents que reflecteixen sensacions creades des d'imatges. Un treball molt creatiu i de gran qualitat d'un grup que ja està entre els més destacats del país.
Més informació: www.auditoritoldra.cat

Mentrestant, fins dissabte 26 d'abril es poden visitar dues exposicions a les biblioteques municipals. La de la Joan Oliva es titula "Treball de camp i El Cantor sense llengua", i es tracta d'una selecció de poemes d'aquests dos llibres escrits per Teresa Costa-Gramunt, acompanyats de les il·lustracions de Concha Ibàñez i de Joaquim Budesca.

La mostra de la biblioteca Cardona es titula "Llibres dibuixats", i mostra la relació creativa entre l'escriptora Teresa Costa-Gramunt i la pintora Adelaida Murillo. Després de vint anys d'una col·laboració artística s'exposen imatges originals d'aquests llibres dibuixats realitzats durant tot aquest temps. A banda, les biblioteques de Vilanova i la Geltrú publiquen la Guia de lectura de Teresa Costa-Gramunt.

Finalment, fins al 30 d'abril a la biblioteca Armand Cardona Torrandell es pot participar al 5è concurs infantil de punts de llibre Sant Jordi 2014. Els nens i nenes de 1r fins a 6è que hi vulguin participar han de dissenyar un punt de llibre amb el tema "El castell de la llegenda de Sant Jordi", i portar-lo a la biblioteca entre l'1 i el 30 d'abril. Podeu trobar les bases del concurs a la web i a la sala infantil de la Biblioteca. L'activitat s'ha organitzat amb motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil, que se celebra el 2 d'abril.

Podeu consultar tota la programació de Sant Jordi aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00