Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/06/2014

Aquest dissabte se celebra la III Clàssica Isaac Gálvez

   Presentació III Clàssica Isaac Gálvez Presentació III Clàssica Isaac Gálvez

La carrera està inclosa dins les grans clàssiques en les categories Elit, Sot-23, Màster-30 i Sènior

Aquest dissabte 21 de juny se celebrarà a Vilanova i la Geltrú la tercera edició de la Clàssica Isaac Gálvez. La presentació de la prova, inclosa dins les grans clàssiques en les categories Elit, Sot-23, Màster-30 i Sènior, es va fer ahir a la tarda al Saló Plens de l'Ajuntament, davant la presència de familiars i amics del ciclista vilanoví.

La Regidora d'Esports, Blanca Albà, va donar la benvinguda als assistents als quals va voler agrair, en nom de la institució, la seva implicació alhora de tirar endavant aquest merescut reconeixement a un esportista de tant nivell. Albà va destacar el recorregut d'aquesta clàssica, que tantes vegades va utilitzar l'Isaac en els seus entrenaments. "Aquesta és una cursa pensada al detall, amb un circuit escollit habitualment pels ciclistes, i on tantes vegades l'Isaac s'hi va entrenar. És, d'altre banda, una bona oportunitat per veure i gaudir del paisatge que envolta els camins per on transcorre la prova". La regidora va voler desitjar molta sort a tots els participants i va acabar dient que Vilanova i la Geltrú encara tenia un deute amb l'Isaac, en el tema el pavelló d'esports, del que ben aviat es podrà dir alguna cosa.

La cursa està organitzada per la Unió Ciclista Vilanova. El seu president, Antoni Palacios, va dir que per a ells la prova té un especial significat i que tenen la intenció de donar-li un major impuls, quan la situació econòmica els ho permeti.
"A Catalunya la prova és puntera, per això quan puguem i tinguem el recolzament econòmic necessari volem que la cursa ciclista tingui caràcter nacional. A més, creiem que l'activitat mereix formar part del calendari anual de la ciutat".

Per la seva banda, Francesc León com a membre de l'organització va explicar que aquesta és una cursa viva i que cada any, tot i mantenir la major part del traçat, inclou petites modificacions que suposa un nou repte de cara al participant. "Aquest any es modifica un tram que abans era de 2 quilòmetres i ara serà de 6, el qual incorpora un pendent del 16% durant uns 500 metres. La idea és mantenir la majoria dels trams de la cursa i anar incorporar cada any un canvi per fer-ho més interessant pels ciclistes".

Débora Gálvez, germana de l'Isaac i directora de cursa, va voler agrair la solemnitat de l'acte així com la gran implicació que ha mostrat la Unió Ciclista Vilanova, el suport dels patrocinadors i el treball dels voluntaris. "Vull donar gràcies a tots els que feu possible que la cursa arribi a la seva tercera edició. Sou molts els que des de sempre ens heu fet costat i això ens permet pensar que la cursa podrà seguir creixent i fent-se més important any rere any".

L'acte de presentació de la III Clàssica Isaac Gálvez va finalitzar amb les paraules que la primera tinenta d'Alcaldia, Ariadna Llorens, va adreçar als assistents. La regidora vilanovina va recordar el caràcter emotiu que va tenir la cursa en la seva primera edició, i de com ella va viure aquell moment. Per això va destacar d'aquesta prova esportiva la possibilitat de que tothom pugui reviure d'alguna manera els grans moments que l'Isaac va regalar a la ciutat. "Aquest 21 de juny Vilanova i la Geltrú té l'oportunitat de posar en valor un esport que destaca per la tolerància a l'esforç i pel seu treball en equip. El 21 de juny ens permetrà reviure els grans moments que l'Isaac Gálvez ens va regalar. Èxits de qui, sens dubte, ha estat el millor esportista vilanoví dels darrers any, i que amb aquestes iniciatives ens permeten mantenir-lo en la nostra memòria".

Pel que fa a la participació l'organització calcula mantenir el nombre d'inscrits de l'any passat, que se situa al voltant dels 120 ciclistes. A nivell local cal destacar la participació de Marc Soler, jove promesa d'aquest esport i que enguany ha debutat amb la selecció espanyola. També han confirmat Víctor Iturat, Joan Font, Adrià Guerrero, Jorge Sánchez, i l'equip màster30 i sènior de la Unió Ciclista Vilanova.

Tota la informació sobre la III Clàssica es pot trobar al web oficial. El seguiment es podrà fer des de twitter i facebook.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00