Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2015

Es presenta una nova i emotiva edició del Memorial Xavier Garcia

 Presentació del memorial, aquest dimecres al Saló de Plens   Presentació del memorial, aquest dimecres al Saló de Plens

El memorial s'inicia aquest cap de setmana amb el torneig de futbol i continuarà amb les seccions de patinatge i gimnàstica

Com ja ve sent habitual en aquestes dates, aquesta setmana s'ha presentat una nova edició del Memorial Xavier Garcia, que organitza la Fundació d'Esport Base de Vilanova i la Geltrú.

La sala de plens va ser l'escenari de la presentació d'aquest memorial, del qual enguany se'n celebra l'edició número 14. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, acompanyada del vicepresident econòmic de la Fundació, Josep Maria Escofet, del germà de Xavier Garcia, Pere Garcia, i de la autora del quadre commemoratiu d'aquest any, Míriam Beso, van presidir aquest acte carregat d'emotivitat ja que enguany, per primera vegada, es feia sense presència d'un dels impulsors del memorial, el pare del Xavier, Pere Garcia.

El representant de La Fundació va destacar el treball que fa tot l'any l'entitat per promoure entre els joves els valors del treball i l'esforç. Sobre el memorial va explicar que era una immillorable de tancar la temporada i de que pares i fills poguessin compartir aquests valors i l'aprenentatge de tot un any. Per la seva banda, en Pere Garcia, va recordar la figura del seu germà i del seu pare, i va agrair en nom de la família a tota la gent que fa possible que es continuí fent el memorial. “El memorial queda encara que la gent que el va fer possible ja no hi sigui. Desitjo que això no s'aturi i que ho puguem celebrar durant molts més anys, tal i com ells haurien volgut”. L'autora del quadre, també molt emocionada, va tenir paraules d'agraïment per a tots els assistents i de record per als que ja no hi són, i va explicar que amb la seva pintura volia recordar un dels llocs que més s'estima la família del Xavier.

L'alcaldessa Neus Lloveras va cloure l'acte també recordant la figura del Xavier i del seu pare, de qui va dir estaria molt content en veure que la seva labor tenia continuïtat. I va agrair que hi hagués tanta gent disposada a mantenir el seu record. Lloveras també va lloar el caràcter d'aquest memorial que defensa els valors esportius entre els més joves. “Aquesta és la gran festa de l'esport de La Fundació. Una entitat que treballa per impulsar entre els joves els valors de l'esport base, l'esforç, les ganes de superació i la convivència entre els esportistes. Aquest memorial és el millor entorn per recordar-ho i demostrar-ho”

Els actes del memorial començaran aquest cap de setmana amb el torneig de futbol on hi prendran part tots els equips de l'àrea de futbol. El 21 de juny es farà el festival de la secció de gimnàstica artística, i el 5 de juliol es clouran els actes amb el festival de la secció de patinatge artístic i de dansa. A banda s'han programat diverses activitats que s'aniran succeint durant els propers dies, com són els concursos de dibuix, el dinar de germanor, les xerrades o la inauguració de l'exposició Els Pintors del Memorial.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00