Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/03/2013

El Banc del Temps de Vilanova i la Geltrú arriba als 150 participants

 Imatge d'un dels tallers de cuina que es va fer l'any passat com a activitat del Banc del Temps   Imatge d'un dels tallers de cuina que es va fer l'any passat com a activitat del Banc del Temps

Aquest diumenge hi haurà un punt d'informació al Mercat d'Intercanvi de la plaça de les Casernes

El Banc del Temps és un projecte que funciona des de l'any 2010 i es basa en l'intercanvi de serveis puntuals entre les persones usuàries i on la moneda de canvi és el temps enlloc dels diners.

El Banc del Temps es va crear en el marc del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic (PINA) i primer només s'adreçava a persones del barri per fomentar el bon veïnatge. Actualment però, al Banc del Temps pots inscriure's qualsevol persona de Vilanova i la Geltrú.

Actualment s'ofereixen més d'un centenar de serveis diferents com idiomes, transports puntuals en cotxe, ensenyar la ciutat, estètica, acompanyaments a gent gran, reparació de bicicletes, jardineria, informàtica, astronomia, repàs, costura, passejar gossos, solfeig, etc. També s'organitzen tallers i altres activitats en grup per fomentar el coneixement mutu entre els participants.

El Banc del Temps, que es desenvolupa a diverses ciutats catalanes, té com a objectiu principal crear una xarxa de suport comunitària que potencií l'ajuda mútua entre els participants. També facilita la integració de persones que acaben d'arribar a la ciutat i empodera especialment a les persones grans que veuen com els seus serveis són necessaris i útils per a la resta.

Per inscriure's al Banc del Temps, cal adreçar-se presencialment a la Secretaria del Banc del Temps ubicada al Centre Cívic de la Geltrú. L'horari d'atenció al públic és els divendres de 17 a 19h fins el 22 de març i de 18 a 20h a partir del 5 d'abril. També es pot demanar informació en el correu electrònic nucliantic@vilanova.cat o al telèfon 938140000 (ext 2047).

Aquest diumenge hi haurà un punt d'informació al Mercat d'Intercanvi de la plaça de les Casernes.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00