Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/09/2016

El govern comença el curs polític amb l'atenció a l'emergència social i la neteja i manteniment com a prioritats

Joan Giribet, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz Joan Giribet, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz

Valoració positiva del ple de setembre, amb l'aprovació dels comptes de 2015

 El govern de Vilanova i la Geltrú es marca com a prioritats per aquest curs polític seguir treballant per donar resposta a l'emergència social i fer noves accions en el manteniment i la neteja de l'espai públic. L'alcaldessa, Neus Lloveras, i el portaveu del govern i primer tinent d'alcaldia, Juan Luís Ruiz, van valorar ahir el Ple de setembre i també van marcar les principals línies de treball pels pròxims mesos.

Neus Lloveras creu que en el primer any “s'han posat les bases per un mandat en què es podran fer moltes coses”. L'alcaldessa va recordar que el programa del govern està recollit en el Pla d'Actuació Municipal i que en els pròxims mesos hi ha temes que tenen prioritat com “l'avaluació de l'execució del Pla de Xoc per fer front a l'emergència social, per aprendre com ha anat i a partir d'aquí posar en marxa noves mesures, buscar de nou la participació d'entitats.”

Una de les altres prioritats marcades pel govern municipal és la “millora i manteniment de l'espai públic. En aquests moments existeix una diagnosi, i es faran intervencions importants” va explicar l'alcaldessa. En relació amb aquest tema “tenim sobre la taula el Pla de Civisme, que en els mesos vinents incorporarà un procés participatiu” va avançar Neus Lloveras.

Un tercer eix de treball destacat d'aquí a finals d'any és la nova ordenança de soroll. L'alcaldessa va explicar que “ja s'hi està treballant en l'àmbit administratiu. Creiem que cal fer-li una posada al dia, que sigui tot molt més fàcil, i estudiar si cal una ordenança sobre espectacles”.

El portaveu del govern, Juan Luís Ruiz va fer esment d'altres temes destacats, “d'aquí a final d'any és prioritari aprovar les taxes i, en la mesura que sigui possible, fer un debat conjunt de taxes i pressupost amb els grups municipals.” Ruiz va afegir que “som un govern que té un full de ruta molt clar i tirarem endavant amb l'ajuda i col·laboració de diferents forces polítiques.”

Pel que fa a la valoració del Ple de setembre que es va celebrar dilluns, Ruiz i Lloveras el van descriure com un “ple tranquil”, destacant l'aprovació de la liquidació dels comptes municipal del 2015 i el nou pas jurídic en relació a la sentència judicial que obliga a suprimir dues línies de l'autobús urbà. Sobre aquest punt l'alcaldessa va explicar que “s'està treballant molt, els ciutadans poden estar tranquils, no permetrem que la gent de la ciutat no pugui utilitzar aquest servei tan indispensable.” El regidor de Mobilitat, Joan Giribet, va dir que “abans del 10 d'octubre hem de presentar una proposta alternativa al jutjat, estem treballant en unes línies alternatives que donin resposta però que siguin compatibles amb l'interurbà.”

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00