Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/03/2014

Dimarts de Carnaval treu al carrer els Gegants de la Cuyna Vella i recupera el concurs de disfresses

Els Gegants de la Cuyna Vella i el Rei Carnestoltes amb tot el seu seguici  Els Gegants de la Cuyna Vella i el Rei Carnestoltes amb tot el seu seguici

Les mascarades "El Mosquetero", "La pastanaga del Rei" i "Loscostaleros nazarenos de Joan Ignasi Elena" s'emporten el 1r, 2n i 3r premi del concurs respectivament

Com a novetat d'enguany, els Gegants de la Cuyna Vella van sortir Dimarts de Carnaval. Des de les sis de la tarda i fins a les vuit del vespre, aquesta parella de cuiners de braços llargs van passejar-se per la rambla Principal i per la plaça de la Vila acompanyats pel rei Carnestoltes i el seu concubinat.

Tothom qui volia podia fotografiar-se amb Sa Majestat i les Concubines, estant alerta que els Gegants no els arriessin un "mastegot" amb les seves manotes mentre ballaven al so de la xaranga que els acompanyava. 

Els Gegants de la Cuyna Vella

La fanfàrria dels Gegants de la Cuyna Vella, ben equipats amb robes de cuiner, anaven repartint barrets de paper a tota la canalla que els miraven embadalits.

I quan els gegants es van retirar, van prendre els carrers les Comparses del Vidalot. Tot i que només van sortir un parell de banderes, la de l'Agrupació de Balls Populars i la de la Penya Filatèlica, més tard la plaça de la Vila va acollir a un major nombre de mascarots que esperaven l'actuació dels Mojinos Escozíos mentre podien fer un mos en algunes de les paradetes que s'havien instal·lat a la plaça. 

El Vidalot

Abans, però, va ser el torn del recuperat concurs de disfresses. Tot i que s'havien apuntat fins a 13 candidats, alguns d'ells es van retirar al darrer moment i un parell més no van voler participar en el concurs. Finalment va ser la disfressa anomenada "El Mosquetero" qui es va endur el primer premi (250 euros oferts per la Gran Penya). Una disfressa que parodiava a un conegut personatge de la ciutat que es mou per la rambla en un petit vehicle a motor. El segon premi (de 150 euros) va ser per la comparsa "La pastanaga del Rei", que parodiava el concurs que ha estrenat enguany la Talaia. I en tercer lloc (amb 100 euros), va quedar el grup "Los costaleros nazarenos de Joan Ignasi Elena", que evocaven un pas de Setmana Santa dedicat al polític vilanoví. 

1r premi concurs de disfresses

La festa va acabar amb el concert que van oferir els Mojinos Escozíos fins ben entrada la nit i amb la música d'un grup de DJ's que van posar punt i final a la festa.

- Les fotos del Carnaval 2014
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00