Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/11/2015

La Setmana de la Ciència al Garraf arriba al seu 20è aniversari

El regidor d'Educació ha assistit a la conferència d'avui  El regidor d'Educació ha assistit a la conferència d'avui

Coincidint amb l'Any Internacional de la llum i les tecnologies associades a la llum, les conferències d'enguany giren entorn a aquesta temàtica

 Del 16 al 20 de novembre se celebra la Setmana de la Ciència al Garraf. Enguany, les conferències que se celebren, de dilluns a dijous a la UPC de Vilanova i la Geltrú i divendres a Sitges, se centren en el tema de la llum, coincidint amb la celebració de l'Any Internacional de la llum i les tecnologies associades a la llum.

Aquest migdia, el professor Manuel Moreno, del departament de Física i Enginyeria Nuclear a la EPSEVG de la UPC, ha dut a terme la conferència Les espases-làser de Star Wars i l'Home invisible en l'Any Internacional de la Llum, davant d'un públic format per estudiants de diversos instituts de la comarca. La jornada ha comptat amb la presència del regidor d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Martorell.

Setmana de la ciència 02


La primera de les xerrades, La luz y el ojo. Un óptico versátil conectado a un magnífico ordenador, celebrada ahir, va anar a càrrec de la professora M. Sagrario Millan, catedràtica de la Facultat d'Òptica i Optometria de la UPC

Per demà és prevista la xerrada La fuente de luz del Sincrotrón ALBA, a càrrec de Gastón García, sotsdirector del Sincrotró Alba. I la darrera conferència es farà dijous de la mà de Salvador Buti i Nati Salvador, professors del Departaments d'Enginyeria Química a l'EPSEVG i del Grup de Recerca d'Anàlisi de Materials de Patrimoni Cultural, Il·luminar per conèixer: un viatge a l'interior de les pintures.

La setmana es clourà el divendres 22 a Sitges, on es farà la jornada de divulgació científica La ciència al carrer. Serà de les 10.00 a les 13.30 h a l'esplanada de la Fragata.

Un any més, des del Campus de Vilanova es vol apropar la ciència a la societat, acostar els avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera amb la finalitat d'augmentar el coneixement, la cultura i l'interès científic.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00