Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/04/2016

Mossos d'Esquadra i Policia Local presenten les dades del 2015 al Consell Municipal de veïns i veïnes

El Consell Municipal es va fer al saló de Plens de l'Ajuntament El Consell Municipal es va fer al saló de Plens de l'Ajuntament

Destaquen les activitats d'educació viària, que arriba a 2600 alumnes l'any

 Les activitats d'educació viària són una de les destacades en el balanç anual de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú. Dilluns els responsables dels Mossos d'Esquadra i la guàrdia urbana van presentar al Consell Municipal de Veïns i Veïnes les dades de la seva activitat al llarg del 2015.

2.600 alumnes han participat en les diferents activitats de seguretat viària a la ciutat, ja es tracti d'estudiants de primària, secundària o d'altres col·lectius. El cap de la Policia Local, Dionís Ginès, creu que aquesta formació té incidència en l'accidentalitat a la ciutat, que baixa entre els joves.

En les xifres generals destaca la reducció en un 2'1% dels accidents però, per altra banda, hi ha un increment d'atropellaments.

Pel que fa als Mossos d'Esquadra, Rosa Maria Gubianes, cap de l'Àrea Bàsica Policial del Garraf, va explicar que es fa seguiment de 160 cassos de violència domèstica i que durant l'any passat es van fer 169 detencions per aquest tema.

Els representants de les associacions de veïns i veïnes es van interessar per aspectes com l'alerta terrorista, la circulació de bicicletes pels passos sota via de vianants o la normativa respecte l'ús dels intermitents en els vehicles. Pel que fa a les bicicletes, el responsable de la Policia Local va voler posar de relleu que a la ciutat hi ha hagut un increment notable de l'ús de la bicicleta en els últims anys.

Altres temes destacats van ser la neteja, l'atenció a les urbanitzacions periurbanes i els pisos ocupats. En aquest darrer tema la cap dels Mossos va explicar les dificultats que hi ha perquè els bancs propietaris de pisos ocupats facin la denúncia. Sobre la neteja viària, els representants del govern van explicar que en el Ple de dilluns es portarà a aprovació una ampliació del servei de neteja.

El Consell Municipal va comptar amb la presència de representants d'una vintena d'associacions veïnals de la ciutat. També hi van ser presents l'alcaldessa, Neus Lloveras, el primer tinent d'alcaldia, Juan Luís Ruiz, el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Gerard Llobet, la regidora d'Hisenda, Glòria Garcia, els regidor de la CUP, Raimon Ràfols, la regidora d'ERC Queti Vinyals, i el Defensor de la Ciutadania, Josep Ibars.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00