Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/06/2016

El govern de Vilanova i la Geltrú ha denunciat Renfe un sol cop durant els últims dotze mesos

  Estació RENFE Estació RENFE

Nota de premsa de la CUP

Les desenes d'incidències relacionades amb la xarxa de ferrocarril no han estat motiu suficient perquè l'alcaldessa Neus Lloveras es decidís a denunciar Adif/Renfe cada cop que es repetís una avaria, tal com va prometre essent també candidata de CiU durant la campanya electoral de les municipals de 2015.

Cal recordar que el 21 de maig de 2015, una avaria a la xarxa ferroviària afectà milers de vilanovins i vilanovines que acudien a treballar o estudiar. Aleshores, en plena campanya electoral, l'actual alcaldessa expressava la seva indignació per una nova avaria al centre de control de l'estació de França. Neus Lloveras anuncià que l'Ajuntament de Vilanova estudiaria la presentació d'una denúncia per reclamar indemnitzacions per als usuaris i usuàries de la ciutat, i que aquesta denúncia es repetiria cada cop que es produís una incidència ferroviària.

El govern de Vilanova i la Geltrú va presentar una denúncia el 28 de maig de 2015 al Departament de Territori i Sostenibilitat, un organisme que va anunciar que obriria un expedient informatiu a Adif del qual no en sabut gran cosa. Des de la CUP hem demanat per escrit que el govern ens informés del nombre de denúncies interposades per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a Adif/Renfe o el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya durant els últims dotze mesos i de quines han estat les respostes per part de l'administració de la Generalitat i de les empreses ferroviàries. El govern ha respost que l'única denúncia presentada ha estat la de maig de 2015, un fet que trobem insuficient i indignant. Preguntat per la CUP, el govern ha informat que s'ha reunit únicament en dos ocasions amb el director de Rodalies de Catalunya (setembre de 2015, gener de 2016) i un sol cop amb el Conseller de Territori (abril de 2016).

Ja fa més d'una dècada que el desgavell ferroviari incideix sobre les nostres vides al temps que la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Foment juguen a fer-nos perdre la paciència i allò més valuós que tenim després de la salut: el nostre temps. El gest de Neus Lloveras en plena campanya electoral arribava tard, molt tard. Ara hem evidenciat que es tractava, a més, d'una acció electoralista i de cara a la galeria que no va anar més enllà. Cap queixa, cap denúncia més: pura propaganda. A hores ara, cap alcalde o alcaldessa de la ciutat s'ha pres un assumpte cabdal, que afecta milers de vides anònimes, d'una manera suficientment seriosa. Entre espera i espera durant cada incidència ferroviària, de dos, cinc, vint minuts, continuem vindicant un lideratge fort allunyat de la resignació, accions polítiques més decidides que col•loquin els municipis com a pal de paller per solucionar un problema secular.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00