Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/03/2009

Es clou el primer taller de debat del procés participatiu sobre l'Eixample Nord

Una de les sessions de treball celebrades al febrer Una de les sessions de treball celebrades al febrer

Se celebra l'acte de devolució de les conclusions, que posteriorment es traslladaran als equips redactors del concurs d'idees

Dimarts que ve, 31 de març, se celebrarà la devolució de les conclusions del taller participatiu Futurs possibles per a VNG: idees per a l'Eixample Nord, que es va dur a terme els dies 6 i 7 de febrer d'enguany. En aquest acte es tornaran a reunir els representants polítics, tècnics, professionals i d'entitats que van participar en el taller, per tal de presentar-los un sumari de com es va desenvolupar, els seus objectius i les idees que van sorgir. La devolució de les conclusions tindrà lloc al Centre Cívic Sant Joan a les 19 h.

El debat promogut en les jornades de treball del febrer va generar 25 propostes, que es faran arribar als equips que participen en el concurs d'idees per a l'ordenació del sector, que ha convocat el Consorci de l'Eixample Nord. El taller participatiu va comptar amb 48 persones, representants de diferents sectors: 6 polítics, 20 tècnics i professionals, 6 agents econòmics, 9 entitats cíviques i 7 associacions veïnals.

La metodologia aplicada en les sessions pretén fomentar la igualtat d'oportunitats d'expressar-se de totes les persones assistents, amb llibertat i en un clima agradable de treball en convivència. Es tracta del mètode EASW (European Awareness Scenario Workshop-Tallers europeus de conscienciació), elaborat a través de diversos programes de la Direcció General XIII de la Unió Europea sota la iniciativa Innovation. L'empresa Gea 21 es va encarregar de conduir el taller mitjançant aquest procediment de treball.

La proposta de promoure un taller participatiu sobre l'Eixample Nord va sorgir de la voluntat del govern municipal d'obrir un debat per donar resposta als reptes que comportarà la complexitat del desenvolupament del sector. Es tracta d'una extensió de més de 105 hectàrees, que ocupa una posició estratègica tant en la relació amb la trama urbana consolidada en el municipi com en les comunicacions amb la resta del territori. Es preveu que en aquesta zona hi convisquin activitat econòmica i residencial. Per això es fa imprescindible un permanent diàleg entre la ciutadania i els poders públics responsables d'impulsar el desenvolupament del sector.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00