Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/05/2014

La temporada de platges comença a VNG amb tots els serveis

   Platja de l'Ibersol, a punt per la temporada  Platja de l'Ibersol, a punt per la temporada

El servei de vigilància i socorrisme, ja funciona diàriament a la platja de Ribes Roges. A partir de l'1 de juny ho farà també a les altres platges.

La temporada de platges 2014 ha començat al litoral vilanoví amb tots els serveis. Una temporada que enguany ve marcada, entre d'altres, per la recuperació de la platja de l'Ibersol després de l'actuació realitzada per la Demarcació de Costes consistent en la reconstrucció dels espigons i l'aportació de sorra, que protegiran la platja dels temporals.

Altres accions de millora són els treballs de condicionament que s'estan realitzant aquests dies a la zona d'estacionament de la platja del far, a càrrec del personal municipal. Un cop el servei de jardineria municipal hagi fet l'esporga i poda al voltant del Molí de mar es tornaran a col·locar les roques que l'envolten. D'aquesta manera s'evitarà que els vehicles hi puguin accedir i la duna quedarà protegida. També s'instal·laran bancs entre els arbres, de manera que els usuaris tindran un espai per descansar a l'ombra. Una altre actuació és el trasllat de la cordada que protegeix les dunes que fan de límit entre la platja del Far i la zona d'estacionament, ja que en ser aquestes un element natural i viu s'han anat desplaçant, i ara queden enmig on aparquen els vehicles.

Pel que fa a la seguretat en les platges, des del 15 de maig ja funciona de manera diària el Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme, a la platja de Ribes Roges. A partir de l'1 de juny també en disposaran les altres quatre platges del municipi. L'empresa concessionària del servei és Pro-Activa, la qual farà durant el mes de juny un seguit de tallers adreçats a les nenes i nens de primària dels centres escolars vilanovins. En aquesta línia d'educació i conscienciació respecte l'espai natural, també donaran visibilitat a la campanya per a la recollida de brossa menuda a les platges, amb la instal·lació de mobiliari didàctic a la platja de Ribes Roges, i la distribució de mini cendrers.

D'altra banda, l'Associació Espanyola d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) va fer públic la setmana passada el nom de les poblacions costaneres de tot l'estat espanyol que enguany tindran bandera blava a les seves platges.

Vilanova i la Geltrú és una de les poblacions que ha estat distingida amb quatre guardons. Aquest temporada, a banda de repetir bandera blava per la platja de Ribes Roges i pel Port esportiu de la ciutat, es recuperen les banderes blaves per les platges de Sant Gervasi i d'Ibersol.

Aquest distintiu és un dels més reconeguts a nivell mundial pel que fa als serveis que es presten a les platges, la seva qualitat i el respecte pel medi ambient. Alhora de concedir-les es tenen en compte aspectes com que tinguin accés lliure, que siguin gestionades com a espais públics, que compleixin amb la legislació litoral i ambiental, que disposin de servei de salvament i socorrisme, i que garanteixin la seguretat física de la sorra i l'aigua, entre d'altres.

Les platges del litoral vilanoví, a més de ser mereixedores de la bandera blava, també ho són d'altres guardons de prestigi com són les banderes Ecoplayas i qualitat turística en destinació SICTED. Durant la temporada de bany de l'any passat, a les cinc platges de Vilanova i la Geltrú van onejar aquestes banderes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00