Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/03/2014

Cap de setmana intensiu de recollida de signatures per la independència a Vilanova i la Geltrú

Hi haurà sis taules obertes dissabte i diumenge distribuïdes per tota la ciutat

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, junt amb l'alcalde de Sitges, Miquel Forns; i l'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Anna Gabaldà, han presentat la recollida intensiva de signatures de "Signa un vot per la independència" que es farà aquesta cap de setmana a la comarca del Garraf. Segons que va explicar Montserrat Comas com a representant de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) la campanya serveix per a que cada persona que vulgui demani al Parlament de Catalunya, mitjançant el dret fonamental de Petició, la convocatòria de la consulta sobre la independència de Catalunya, i que en el supòsit que s'impedeixi la seva celebració, els representants electes declarin la independència d'acord amb el dret internacional. Comas explicà que el Dret de Petició és "un dret fonamental que recull l'ordenament internacional, la Constitució Espanyola i l'Estatut de Catalunya. Representa l'exercici de la democràcia directa en el seu estat més pur on un ciutadà expressa la seva petició a una administració. Es tracta d'un procediment molt rigorós on cal ser molt meticulós a l'hora de dur-lo a terme."

Per la seva banda, Neus Lloveras va voler expressar la seva satisfacció per l'organització d'aquesta campanya. "Vilanova i la Geltrú és un dels municipis catalans més importants dins l'Associació de Municipis per Independència i el ple va aprovar recentment una moció de suport a aquesta iniciativa". Així mateix tant Miquel Forns com Anna Gabaldà van voler felicitar a l'ANC per aquesta iniciativa i desitjaren tenir un bon cap de setmana de recollida de signatures.

A Vilanova i la Geltrú les meses de recollida de signatures de la campanya "Signa un vot per la independència" estaran obertes el dissabte 22 de les 10 a les 20 h i el diumenge 23 de les 10 a les 14 h. Les meses estaran situades a l'A.E. Talaia, al carrer del comerç; als Jardins de Francesc Macià; a la plaça dels Carros; a l'encreuament de l'avinguda Francesc Macià amb la rambla Principal; al peu al monument a Macià a Baix-a-mar; i als baixos de l'Ajuntament.

L'acte de signatura el poden fer els ciutadans majors de 16 anys i també els estrangers. L'ANC proposa als signants fer una aportació voluntària d'un euro a canvi del bolígraf amb el que signaran el Dret a Petició.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00