Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/12/2014

Activitats tradicionals de Nadal per a tota la família a VNG

A punt les activitats tradicionals de Nadal A punt les activitats tradicionals de Nadal

Les representacions del Retaule de Nadal, la vela reial del patge Eliseu o la cavalcada, algunes de les activitats destacades per aquests dies

Vilanova s'omple de tradició aquests dies, i els més petits de la casa són els protagonistes. El dia de Nadal, aquest dijous 25 de desembre, es podrà gaudir del Retaule de Nadal, una representació a càrrec de l' Estaquirot Teatre. Serà aquest dijous i l'1 de gener diferents sessions a partir de les 12 del migdia al vestíbul de l'ajuntament. El caganer, el principal protagonista de la història, endolceix aquesta interpretació de l'origen del Nadal, farcida de pastors, dimonis i l'àngel.

Mentrestant, del 14 de desembre fins al 18 de gener, exposició de diorames i de figures populars al carrer de Manuel de Cabanyes, 17, a càrrec de l'Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú. Es pot visitar de dilluns a dissabte de 19 a 20.30 h, diumenges i festius de 12 a 14 h i de 18.30 a 20.30 h.

Pel que fa al pessebre vivent de la Geltrú, es representarà dimecres 24 de desembre, després de la Missa del Gall, fent un recorregut al voltant de l'església i el Castell de la Geltrú.

Una altra representació que no pot faltar aquestes dates son Els Pastorets, de Josep Maria Folch i Torres. 25 i 26 de desembre a les 18.30 h, 27 i 28 de desembre, a les 18 h, 3 i 4 de gener, a les 18 h, i 6 de gener a les 18.30 h. El lloc és el Teatre Círcol Catòlic, i les entrades es venen al Círcol Catòlic una hora abans de començar cada representació per 8 euros els infants i socis, i 12 general.

A partir de divendres 2 de gener es pot lliurar la carta pels reis a la Vela reial. L'Eliseu, carter reial de la ciutat, rep les cartes que els nens i nenes poden lliurar a la vela que té instal·lada a la plaça de la Vila. L'horari és: divendres 2 gener de 17 a 21 hores, i dissabte i diumenge 4 de gener d'11 a 14 h i de 17 a 21 h.

Dissabte 3 de gener a les 11.30 h i a les 12.15 h: hora del conte: el conte de l'Eliseu, a càrrec de Carme Jariod, a la biblioteca Joan Oliva i Milà. Aquestes Festes l'Eliseu, carter reial, té instal·lada la carpa per rebre a tots els nens i nenes que el volen veure i li porten la carta pels Reis d'Orient. Voleu conèixer la història d'aquest personatge i com va arribar a la ciutat? Veniu a la biblioteca! Activitat adreçada a infants a partir de 3 anys.

I finalment, dilluns 5, arriba l'esperada cavalcada de ses majestats els reis mags d'Orient. Sortirà a dos quarts de set del castell de la Geltrú, i el recorregut passa per la plaça del Pou, carrer de la Unió, carrer del Codonyat, carrer de Tetuan, rambla Principal, avinguda de Francesc Macià, carrer del Pare Garí, plaça de Catalunya, carrer de l'Aigua, plaça de les Neus, rambla Principal i plaça de la Vila. A continuació arribada dels Reis d'Orient i de l'Eliseu, carter reial, a la plaça de la Vila.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00