Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/03/2015

Aquest diumenge se celebra el Mercat de segona mà i d'intercanvi

   a la rambla de Sant Jordi, de 10 a 14h    a la rambla de Sant Jordi, de 10 a 14h

El Mercat, amb novetats respecte edicions anteriors, vol reforçar la seva vessant més mediambiental

La rambla de Sant Jordi acollirà aquest diumenge 8 de març la 12a edició del Mercat  de segona mà i d'intercanvi. En aquesta edició, el mercat incorpora diverses novetats per tal de reforçar el missatge medi ambiental, tot i que manté el seu format habitual.

La primera de les novetats és un Servei de calculadora CO2 dels productes venuts, que l'organització posarà a disposició dels participants en el punt d'informació del Mercat. Gràcies a aquesta calculadora coneixeran quin ha estat el grau de contribució en la lluita del canvi climàtic gràcies a les seves vendes i/o intercanvis. A tall d'exemple, reutilitzar una samarreta i una bici suposa un estalvi de 19.15 Kg de CO2, el que equival a l'absorció de CO2 de 973 arbres en un sol dia.

Una altre de les novetats és l'acord col·laboració entre el Servei de Medi Ambient i l'IMET per fomentar les pràctiques i els valors d'emprenedoria, en un marc de sensibilitat ambiental, entre els alumnes de primària i secundària de la ciutat. Per aquest motiu, els centres escolar que així ho sol·licitin disposaran d'un espai específic, dins el Mercat, on podran realitzar la venda de productes de segona mà o d'intercanvi.

Inflable residus Per tal que els més petits puguin descobrir i habituar-se en les actituds ambientals responsables el Mercat disposarà d'un Espai Kids Ambiental que consisteix en la instal·lació d'un element inflable, ambientat en els contenidors de productes reciclats. Això permetrà als infants gaudir d'una estona de joc mentre descobreixen les pràctiques sostenibles i respectuoses amb el medi que els és més proper.

La darrera de les novetats d'aquesta edició el Punt de recollida selectiva que habilitarà el departament de Residus i Neteja, mitjançant la presència de la Deixalleria Mòbil, per tal que tothom qui ho vulgui hi pugui portar el material de rebuig i objecte del seu reciclatge.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00