Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/12/2015

La Biblioteca Víctor Balaguer dedica la Vitrina de desembre a l'arxiduc Lluís Salvador

Lluís Salvador d'Habsburg     Lluís Salvador d'Habsburg

'El llegat de s'Arxiduc' és una mostra de l'obra de Lluís Salvador, arxiduc d'Àustria, que es troba als fons de la Biblioteca Museu Balaguer

Enguany s'ha commemorat el centenari de la mort de Lluís Salvador d'Habsburg (1847-1915), un mite en la història de Mallorca, fruit de les seves estades a les illes i de la seva obra extraordinària sobre les Balears, com ara "Die Stadt Palma: Separatabdruck aus dem Werke" (1882) i "Die Balearen: geschildert in Wort und Bild" (1897).
A la Biblioteca Museu Balaguer hi ha una bona mostra de la seva obra, formada pels llibres escrits per Lluís Salvador i per les cartes d'aquest adreçades a Víctor Balaguer.
La relació de l'arxiduc amb Balaguer comença arran de la intenció de Don Víctor de recollir fons bibliogràfics per a la Biblioteca Museu. Lluís Salvador d'Habsburg va respondre a la sol·licitud de Balaguer, i donà a la Biblioteca una part dels llibres que va publicar fruit dels seus viatges. A la vitrina d'aquest mes, que podeu visitar de l'1 al 22 de desembre, en podeu veure una mostra. Són obres escrites amb rigor científic, molt ben il·lustrades i editades amb cura i bon gust.
El març de 1900, Lluís Salvador d'Àustria va ser nomenat Vocal d'Honor de la Junta de Patrons de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, juntament amb Jeroni Rosselló.
Per a tots aquells que vulgueu més informació, podeu accedir al catàleg de la Biblioteca Víctor Balaguer.

Cada mes s'hi podrà veure una mostra de llibres i documents de temàtica diferent. La Biblioteca du a terme aquesta activitat per a fer més visibles els seus fons.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00