Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/05/2017

Assemblea internacional de persones laringectomitzades a VNG

L'assemblea s'ha celebrat divendres i dissabte a l'Auditoru Eduard Toldrà     L'assemblea s'ha celebrat divendres i dissabte a l'Auditoru Eduard Toldrà

L'alcaldessa i la regidora de Salut van assistir divendres a la inauguració

"L'Assemblea de l'optimisme" és com ha titulat ASLAGA, l'Associació de Laringectomitzats del Garraf, la desena assemblea de persones laringectomitzades que s'ha celebrat aquest cap de setmana a l'Auditori Municipal Eduard Toldrà.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va donar la benvinguda als representants de les associacions presents a l'assemblea, ressaltant "la important tasca de visibilització i sensibilització" que realitzen aquests col·lectius organitzats, així com per donar suport a les persones afectades i les seves famílies i oferir-los "allò que el tractament mèdic no pot oferir". La regidora de Salut, Gisela Vargas, posava en valor la tasca de l'Associació de Laringectomitzats del Garraf, ASLAGA, una entitat molt activa a la comarca "que fa molt amb molt poc. Una feina de suport en moments molt complicats pels afectats i les famílies, a qui ajuden a recuperar una vida normal".

Per la seva banda, el president d'ASLAGA, Manuel Arévalo, va manifestar la importància per a l'associació d'organitzar un esdeveniment internacional com aquest, amb al voltant de 200 assistents de procedències molt diverses, especialment de l'estat espanyol, Portugal i Itàlia.

Núria Puig, directora del Sector Sanitari Alt Penedès i Garraf de l'Àmbit Metropolità Sud del CatSalut de la Generalitat de Catalunya, va animar les associacions a mantenir la seva activitat i va oferir el suport de l'administració.

Tot seguit va començar la conferència inaugural, "Factors de risc actuals de càncer de cap i coll", a càrrec del Dr. Miquel Quer i Agustí, catedràtic de la Universitat de Barcelona i director del Servei d'O.R.L. i patologia cèrvicofacial de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Entre divendres i dissabte l'assemblea ha acollit diverses ponències i el testimoni de diverses persones afectades.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00